Φωτεινή Δάρρα και Πλειάδες, τραγουδούν για τη μικρή Αλεξία

Μία συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11/12/22. Στόχος ήταν η στήριξη της οικογένειας της μικρής Αλεξίας Σαμαρτζή. Η περίπτωσή της είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Το Πάσχα του 2019 είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, στο σπίτι της, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς Πλειάδες λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια εκδήλωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια της μικρής Αλεξίας στην πολυδάπανη προσπάθεια με στόχο την θεραπεία και την αποκατάσταση της. Η μικρή Αλεξία ήταν εκεί, με την οικογένειά της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους. “Αυτό το κορίτσι με αυτό το χαμόγελο και το βλέμμα δίνει μαθήματα ζωής σε όλους μας” είχε πει και παλιότερα ο πατήρ Αλέξιος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Π.Ε. Βοιωτίας η οποία παραχώρησε και την αίθουσα για τη φιλοξενία της και με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Λιβαδειάς και Αυλίδας.

Η γνωστή ερμηνεύτρια Φωτεινή Δάρρα βρέθηκε στην Λιβαδειά για μια μουσική βραδιά-αφιέρωμα στην μικρή Αλεξία. «Μέλη της γυναικείας χορωδίας Πλειάδες, ήρθαν σε επαφή μαζί μου , λέγοντάς μου ότι θέλουν να κάνουν μία συναυλία για την Αλεξία. Αμέσως, ευαισθητοποιήθηκα και μαζί με τον σύζυγό μου, Γιώργο Παπαχρηστούδη, που θα παίξουμε πιάνο και φωνή, αφιλοκερδώς, το οργανώσαμε σε χρόνο μηδέν. Θυμάμαι ότι ήμουν στο σούπερ μάρκετ, είπα «ναι» χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά για το συγκεκριμένο παιδί, γιατί θεωρώ ότι είναι μία πολύ δραματική ιστορία που μας αγγίζει όλους. Γνωρίζω ότι η οικογένεια χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να σταθεί στο παιδί, το οποίο υποβάλλεται συνεχώς σε θεραπείες για την αποκατάστασή του. Η απόφασή μου πάρθηκε μέσα σε δευτερόλεπτα», λέει η Φωτεινή Δάρρα η οποία ερμήνευσε έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών μαγεύοντας το κοινό με την ξεχωριστή φωνή της σε μια βραδιά που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Πέρα από την συγκινητική παρουσία του κόσμου, το παρόν έδωσαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου θέλοντας να γίνουν όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για ένα παιδί και να πιστέψουν όλοι πως υπάρχει ελπίδα.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα