Το μυστικό ομορφιάς που «κρύβεται» στην κατάψυξή σας

Αν ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο κάθε πρωί, αυτή είναι η ιδανική τεχνική για εσάς.

Υπάρχει μια απλή, ανέξοδη τεχνική που μειώνει το πρήξιμο (ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών), συσφίγγει το πρόσωπο και χαρίζει λάμψη στο δέρμα – το μυστικό βρίσκεται στην κατάψυξή σας.

Η παγοθεραπεία – ή αλλιώς skin icing – καταπραΰνει την ερυθρότητα, διευκολύνει την άψογη εφαρμογή του make up και κάνει την επιδερμίδα πιο λεία, ομοιόμορφη και σφριγηλή.

Πώς βοηθά το πρόσωπο το skin icing

Στην ουσία, ο πάγος «αναγκάζει» το αίμα να ανέβει στην επιφάνεια της επιδερμίδας (σκεφτείτε τη ρόδινη λάμψη που αποκτάτε μετά από μια βόλτα στο κρύο τον χειμώνα), η οποία καταπραΰνει, συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει τους διεσταλμένους πόρους.

Αυτό το ρόδινο χρώμα στο πρόσωπό σας σημαίνει ότι η κυκλοφορία του δέρματος έχει αυξηθεί, τα κύτταρα οξυγονώνονται, απομακρύνονται οι τοξίνες και το δέρμα λάμπει.

Ωστόσο, για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεται να πάτε διακοπές στα χιόνια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ice roller, το οποίο…

  • Βοηθά τα ενεργά συστατικά των καλλυντικών να απορροφηθούν βαθύτερα.
  • Τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος.
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.
  • Μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
  • Συμβάλλει στην αντιγήρανση της επιδερμίδας.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το εργαλείο κάθε φορά μετά τη χρήση του, ειδικά αν έχετε δέρμα με τάση ακμής.

Εναλλακτικά, μπορείτε τοποθετήστε παγάκια μέσα σε ένα καθαρό ύφασμα και να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά.

Προσοχή: Αποφύγετε την άμεση και παρατεταμένη επαφή με τον πάγο. Αν ο πάγος ακουμπήσει απευθείας το δέρμα σας μπορεί να το απογυμνώσει από τα φυσικά του έλαια και μπορεί να βλάψει το το δερματικό φραγμό σας, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς – από ερυθρότητα και ξηρότητα, μέχρι εγκαύματα.

Για να προετοιμάσετε το δέρμα σας σωστά πριν την εφαρμογή του πάγου, συνιστάται ένας απαλός καθαρισμός προσώπου και η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για έξτρα προστασία.

Skincare στο… ψυγείο

Όταν εφαρμόζετε προϊόντα από συνθήκες ψύξης, ενισχύετε τη μικροκυκλοφορία της περιοχής, είτε πρόκειται για την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, είτε για όλο το πρόσωπο.

Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι τα δραστικά συστατικά των προϊόντων διατηρούνται ανέπαφα. Δεν επηρεάζονται από την ενδεχόμενη ζέστη ή διαφορά θερμοκρασιών στο περιβάλλον και δε χάνουν την αποτελεσματικότητά  τους.

Τα προϊόντα που θα ωφεληθούν περισσότερο από την αποθήκευσή τους σε χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι οι ενυδατικές κρέμες ή οι μάσκες με βάση το gel.

Ποια προϊόντα μπαίνουν στο ψυγείο

  • Κρέμες ματιών.
  • Εργαλεία περιποίησης.
  • Προϊόντα με βιταμίνη C ή άλλα δραστικά συστατικά.
  • Φυσικά προϊόντα περιποίησης χωρίς συντηρητικά.
  • Μάσκες προσώπου.
  • Eye patches.
  • Mists.

Πριν τοποθετήσετε ένα προϊόν στο ψυγείο, διαβάστε τις οδηγίες χρήσης. Η ετικέτα θα αναφέρει το συνιστώμενο μέρος για την αποθήκευση αυτού του προϊόντος, ιδίως για να έχετε τα μέγιστα οφέλη.

Οι οροί και τα προϊόντα με βάση το λάδι, για παράδειγμα, είναι καλύτερα να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Βασιλία Ριστάνη

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here