Η υποκρισία περισσεύει…

 Όταν κάποιος παρουσιάζει μια συμπεριφορά ή έναν χαρακτήρα που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές του πεποιθήσεις ή συναισθήματα είναι υποκριτής λέει ο ορισμός και μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορους τομείς της ζωής, όπως στην πολιτική, στις σχέσεις με άλλους ανθρώπους, στον εργασιακό χώρο κ.λπ.

Οι υποκριτικές συμπεριφορές που βιώνουμε στις μέρες μας περισσεύουν…. Αν πας μια βόλτα για καφέ, Σάββατο πρωί στα μέρη σου, σε πείθει.

 Πολλοί προσποιούνται πως είναι κάτι που δεν είναι, λένε ψέματα για να αποκτήσουν μια καλή κριτική, εκφράζουν ψεύτικα συναισθήματα για να σε πείσουν για αγαθές προθέσεις, ή ακόμη ακολουθούν συμπεριφορές ή αξίες που δεν τους αντιπροσωπεύουν πραγματικά.

Η επαγγελματική μου διαστροφή με οδηγεί συχνά να προσπαθώ να βλέπω πίσω από τις εικόνες και να ακούω πίσω από τις λέξεις.

Κι όταν τα καταφέρνω, τι παράξενο βρε παιδί μου αυτό με μένα, χαμογελώ ακόμα πιο πλατιά. Δεν είναι τυχαίο που με λένε τσούχτρα. Η νονά μου βλέπετε είναι πολιτικός.

Και τι δεν έμαθα από αυτήν.

Έμαθα πως σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι πολιτικοί άσπονδοι φίλοι είναι μέρος μιας στρατηγικής για την εξουσία ή την επιρροή. Μπορεί να συνεργάζονται για να επιτύχουν κοινούς στόχους σε ένα πολιτικό πλαίσιο, αλλά όταν οι συνθήκες αλλάζουν, μπορεί να αλλάξουν και οι σχέσεις τους.        Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανταγωνισμό, προδοσία ή ακόμα και διάλυση της συνεργασίας τους.

Αλλοίμονο στους πολίτες

 Πολλοί ψυχαναλυτές προτρέπουν να κάνουμε ταξίδια (https://www.maxmag.gr/taxidia/10-logoi-poy-ta-taxidia-se-kanoyn-kalytero-anthropo/) και ειδικά οι πολιτικοί μας να ταξιδεύουν και να κάνουν ψώνια και να διασκεδάζουν και να χαλαρώνουν από τα νεύρα που τους προκαλούμε εμείς οι πολίτες ώστε να γυρίζουν παραγωγικοί και έτοιμοι για μια επιτυχής αναζήτηση της αληθινής συνδεσιμότητας με την κοινωνία.

Η Τσούχτρα

(Δήλωση τσούχτρας: όσο εσείς οι “άνθρωποι” δεν ενδιαφέρεστε για τη “θάλασσα” τόσο εμείς ( οι τσούχτρες δηλαδή) θα αυξανόμαστε ανεξέλεγκτα.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here