Για τα καρναβάλια…

Για πολλούς, το καρναβάλι αποτελεί ευκαιρία να εκφράσουν τον εαυτό τους με κοστούμια και μάσκες, να συμμετάσχουν σε παρελάσεις και πάρτι, να απολαύσουν τη μουσική και τον χορό, και γενικότερα να ξεφαντώσουν. Είναι μια περίοδος που η κοινωνία μας ενώνεται για να γιορτάσει και να απολαύσει τη ζωή.

Που το κακό? Γιατί μου στέλνετε τόσα κακεντρεχή σχόλια για την συμμετοχή σε αυτό και ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και είναι σοβαροί και αυστηροί με τους άλλους;

Λοιπόν οι ειδικοί λένε πως σε ένα αλληγορικό επίπεδο, οι μάσκες που φοριούνται στο καρναβάλι μπορεί να συμβολίζουν την ανωνυμία, την απόκρυψη της αληθινής ταυτότητας ή τη δυνατότητα να παίξουμε διαφορετικούς ρόλους στη ζωή μας ή …..να βγάλουμε προς τα έξω τον αληθινό μας εαυτό. Φοβερό;

Η ερμηνεία του καρναβαλιού ως γελοιοποίηση της προσωπικότητας μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους- λένε οι ψυχολόγοι- ανάλογα με το πλαίσιο και την προοπτική κάθε ατόμου.

Με τη χρήση μασκών, κοστουμιών και ρόλων, οι άνθρωποι μπορούν να αποκρύψουν ή να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους και να υιοθετήσουν διαφορετικές προσωπικότητες για μια σύντομη περίοδο….

ή και για πάντα; Αναρωτιέται το ασπόνδυλο.

Η Τσούχτρα

(Δήλωση τσούχτρας: όσο εσείς οι “άνθρωποι” δεν ενδιαφέρεστε για τη “θάλασσα” τόσο εμείς ( οι τσούχτρες δηλαδή) θα αυξανόμαστε ανεξέλεγκτα.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here