Έκθεση φωτογραφίας στην Θήβα “Βία. Δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις”

Στον Μεσαιωνικό Πύργο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, πραγματοποιείται αυτές της μέρες μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Βία δεν μόνο αυτό που βλέπεις», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μια πρωτοβουλία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με την ΕΦΑ Βοιωτίας. Χρηματοδότηση από ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας,  Δίκτυο Δομών Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας της Γεν.Γραμ.Δημογραφικής,οικογέν.Πολιτικής Ισότητας των φύλων.

«Σπάσε τη σιωπή. Μίλησε μαζί μας

Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη»

 προτρέπει με την έκθεση αυτή και με τα φυλλάδια που διανέμονται στην είσοδο της έκθεσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θήβας.

Την Έκθεση χαιρέτησε με μήνυμα που έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμα, μιας και δεν μπορούσε να παρευρεθεί η ίδια λόγω covid-19 που την κράτησε μακριά από τα καθήκοντά της. Η μηδενική ανοχή στην βία από την κοινωνία μας, είναι θέμα επίμονης και διαρκούς προσπάθειας. Κανείς δεν μπορεί μόνος του και κανείς δεν περισσεύει σε ένα τόσο διαδεδομένο κοινωνικό φαινόμενο ανέφερε στο μήνυμα της.

Την έκθεση φωτογραφίας  επίσης χαιρέτησε με τον άμεσο και δυνατό του λόγο, ο Δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου ο οποίος βρέθηκε εκεί με την σύζυγο του, την δικηγόρο Αφροδίτη Παπαχαραλάμπους. Δήλωσε πως στηρίζει κάθε προσπάθεια του Κέντρου και ευχήθηκε να έρθει σύντομα η μέρα που δεν θα υπάρχει κάθε μορφής Έμφυλη βία. 

Δυνατά ήταν και τα μηνύματα της Παναγιώτα Μπαρώνη, Προϊσταμένης του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θηβαίων αλλά και του Συμβουλευτικού Κέντρου και των  Μαρία Μελετίου, Νομικός,  Χαρούλα Κυριακάκη, κοινωνιολόγος και  Δανάη Γκίκα , Ψυχολόγος και Σύμβουλοι στο Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων,οι οποίες μας μετέφεραν την δράση αλλά και αγωνία όλων όσων δουλεύουν εκεί. Η Ευαισθητοποίηση, η Αφύπνιση και η Ενημέρωση είναι όπως μας είπαν υπόθεση όλων μας.

17 γυναίκες σε θέσεις ευθύνης φωτογραφήθηκαν με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση του κοινού σχετικά με το θέμα της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, δέχτηκε να φωτογραφηθεί γι αυτή την έκθεση και να στείλει έτσι το δικό της μήνυμα για  μηδενική ανοχή στην βία από την κοινωνία μας.

Στόχος η καταπολέμηση αυτού του φαινομένου και για την Ιωάννα Τούσσα, πρόεδρο της ΧΕΝ Θήβας, Α’ Αντιπρόεδρο της ΧΕΝ Ελλάδας, co president of the European YCWA

Για τον ίδιο σκοπό φωτογραφήθηκε και η Βασιλική Λάσπη, μέλος ΓΣ ΕΣΑΜΕΑ και ΠοσγκΑμεα.

 Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη φωτογραφίζεται και στέλνει τα δικά της μηνύματα στις γυναίκες που δέχονται βία, να σπάσουν την σιωπή τους.

Για αυτήν έκθεση-γροθιά φωτογραφήθηκαν επίσης 

Αθηνά Νόκα, Δημοτική Σύμβουλος

Δέσποινα Κατσέλη, Πρόεδρος ΤΚ Ελαιώνα

Μιμίκα Αγάτσα, Πρόεδρος ΛτΕ Θήβας

Ιουλία Κοντού,Δημοτική Σύμβουλος

Ελένη Παπαγιαννάκη, Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Θηβαίων

Αθηνά Ράικου, Πρόεδρος ΚΔΗΦ Άγιοι Ανάργυροι Θήβας-Σύλλογος Γονέων και Φίλων  ΑΜΕΑ

Παναγιώτα Μπαρώνη, Προϊσταμένη του αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θηβαίων

Κωνσταντίνα Ζαμπάκου, Δ/ντρια Πολιτισμού ΔΟΘ Θήβας

Ελευθερία Ψούνη, Δ/ντρια Πωλήσεων στα καταστήματα της ΔΕΗ

Γεωργία Σουλιώτη, Make up artist

Χαρούλα Κυριακάκη, Κοινωνιολόγος/Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων

Δανάη Γκίκα, Ψυχολόγος/Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων

Μαρία Μελετίου, Νομικός/ Σύμβουλος στο Συμβουλευτικό κέντρο Γυναικών του Δήμου Θηβαίων

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από 10:00 πμ έως 15:00 μμ και μέχρι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα