Διεθνές Συνέδριο 1821

Το Διεθνές Συνέδριο 1821 θα ανοίξει στις 9 Δεκέμβρη με μια ξεχωριστή προβολή.

Θα παρουσιαστεί η ταινία του Θ. Αγγελόπουλου “Ο Μεγαλέξανδρος” από την Αιμιλία Καραλή (διδάκτωρ φιλολογίας) και θα ακολουθήσει διάλογος με τους θεατές. 

9/12/2021, Ωρα: 20:00, Κινηματογράφος: ΔΑΝΑΟΣ

Θα προηγηθεί η τελετή έναρξης του συνεδρίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

“Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1900, δραπετεύει από τη φυλακή, καβάλα σ’ ένα άσπρο άλογο, ένας επικίνδυνος ληστής: ο Μεγαλέξαντρος, όπως τον αποκαλεί ο λαός, αφού βλέπει σ’ αυτόν το μυθικό ανάλογο των λαϊκών εξεγέρσεων. Με τη βοήθεια των παλικαριών του, απάγει μια ομάδα Άγγλων διπλωματών και τους κρατάει όμηρους στο χωριό του, ζητώντας από την κυβέρνηση αμνηστία και την επιστροφή της γης στους χωρικούς. Οι χωρικοί, που έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα κάτω από την καθοδήγηση ενός δασκάλου σοσιαλιστή, υποδέχονται τον Αλέξανδρο και τους δικούς του, και τον χαιρετίζουν ως λυτρωτή. Η αρμονία ανάμεσα στους ληστές και τους χωρικούς δεν διαρκεί πολύ….”

Στόχος  του συνεδρίου είναι να αναδειχθούν παραμελημένες πτυχές της Επανάστασης, ενώ ο φιλελληνισμός είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σημεία της.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα