5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» Το πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Δελφών και του Δήμου Δωρίδας και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να είναι πηγή πολιτισμού και να αντανακλά την ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Δελφών και της ευρύτερης περιοχής της Φωκίδας, τόπου που υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και κομβικό σημείο για την εξέλιξη της ελληνικής ιστορίας. 

Το Φεστιβάλ έχει ξεκινήσει ήδη από τις 24 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου. Περιλαμβάνει μουσικές κυρίως εκδηλώσεις σε ειδικά επιλεγμένους φυσικούς χώρους της Φωκίδας, και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις: Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Αγία Ευθυμία, Ερατεινή, Λιδωρίκι και Αρτοτίνα.

  • Από το Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο 

Το Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 21:15, ΔΕΛΦΟΙ, Θέατρο Φρύνιχος βρέθηκαν για λίγο και δεν ολοκληρώθηκε η παράσταση εξαιτίας της βροχής, ο Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης σε έργα του Δημήτρη Μαραμή με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μουσική διεύθυνση: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Συμμετέχουν Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος

Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν μέρη από τα σημαντικότερα τραγουδιστικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου. Συμμετείχαν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο.

Μία σύμπραξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το “Λάλον Ύδωρ” για το οποίο αναμένουμε νέα ημερομηνία.

Αποκλειστικός χορηγός εκδήλωσης: ΙMERΥS ΒΩΞΙΤΕΣ.

  • Νίκος Πορτοκάλογλου με Βίκυ Καρατζόγλου & Βύρωνα Τσουράπη  

Πέμπτη 6 Ιουλίου, ώρα 21:15, ΙΤΕΑ, Προβλήτα

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από τους κορυφαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του, παρουσιάζει μία συναυλία με τα πιο αγαπημένα του τραγούδια συνδυάζοντάς τα τολμηρά, με εμβληματικά ξένα και ελληνικά τραγούδια με τον τρόπο που κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή το “Μουσικό Κουτί”. Κοντά του η Βίκυ Καρατζόγλου, από τις νεότερες γνήσιες λαϊκές φωνές, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης μέλος της μπάντας του “Μουσικού Κουτιού” και η πολύχρωμη μπάντα “Ευγενείς Αλήτες”.

  • Δημήτρης Μπάσης & Kalliope  

Κυριακή 23 Ιουλίου, ώρα 21:15, ΑΜΦΙΣΣΑ, Πλατεία Ησαΐα

Ο Δημήτρης Μπάσης από τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του, παρουσιάζει μία συναυλία αναδρομή από το χτες στο σήμερα. Ποιότητα και ψυχαγωγία συνδυάζονται με τραγούδια μεγάλων τραγουδοποιών. Μαζί του η Kalliope, μία ιδιαίτερη ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς.

  • Το Θείο Τραγί – Θεατρική Ομάδα ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ 

Κυριακή 6 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, Προαύλιο Αγ. Ευθυμίου

Ένα εμβληματικό έργο του σημαντικού, αιρετικού, συγγραφέα Γιάννη Σκαρίμπα, έρχεται να παρουσιαστεί στη γενέτειρά του, στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας, με μία ευφάνταστη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα Γκραν Γκινιόλ από τη Θεσσαλονίκη. Ένα μοναδικό δρώμενο στον τόπο που γεννήθηκε ο σημαντικός Έλληνας συγγραφέας. 

  • Κώστας Μακεδόνας & Χριστιάννα Γαλιάτσου  

Τρίτη 8 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΕΡΑΤΕΙΝΗ, Προβλήτα

Ο Κώστας Μακεδόνας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, με διαχρονικές επιτυχίες και με μία λαμπρή μουσική πορεία τριάντα χρόνων, μας παρουσιάζει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τα γνωστότερα τραγούδια του με την υπογραφή κορυφαίων δημιουργών. 

  • Gadjo Dilo  

Τετάρτη 9 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΓΑΛΑΞΙΔΙ, Κεντρί

Οι αγαπημένοι Gadjo Dilo μας προσκαλούν σε ένα πάρτυ με το πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής της gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Το μουσικό πάθος των Gadjo Dilo παρασύρει κάθε φορά το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί τους.

  • Μάνος Λοΐζος αφιέρωμα – Κώστας Τριανταφυλλίδης & Ανδριάνα Μπάμπαλη

Πέμπτη 10 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΛΙΔΩΡΙΚΙ, Προαύλιο Σχολείου

Οι τραγουδιστές Κώστας Τριανταφυλλίδης και Ανδριάνα Μπάμπαλη, με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών, λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων με τη νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, παρουσιάζουν τους σημαντικότερους «μουσικούς σταθμούς» στη δισκογραφία του Μάνου Λοΐζου. 

  • Θοδωρής Κοτονιάς & Σαββέρια Μαργιολά 

Σάββατο 12 Αυγούστου, ώρα 21:15, ΑΡΤΟΤΙΝΑ

Οι Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά μας καλούν σε μαγικές στιγμές με τραγούδια “εκτός χρόνου” από την παράδοση έως το σήμερα. Δύο καλλιτέχνες με ευαισθησία, δύναμη και καλλιτεχνικό ήθος που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here