Μία Παγκόσμια Ημέρα, ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε καλά να προσφέρουμε και μάλιστα, να προσφέρουμε όταν οι ώρες το ζητούν. Τότε επιλέγουμε να δράσουμε ομαδικά, συλλογικά. 

Η αναγνώριση και η βράβευση αυτής της προσφοράς, έγινε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, δίνοντας κίνητρα και προάγοντας το πολύτιμο αυτό αγαθό της κοινωνίας μας, τον εθελοντισμό.

Μια όμορφη λοιπόν γιορτή οργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού και από την ΠΕ Βοιωτίας ταυτόχρονα σχεδόν με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς, το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου Λιβαδειάς.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, βρέθηκε στην Λιβαδειά όπου μαζί με την Αντιπερ. Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπερ. Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννη Περγαντά, τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Λεβαδέων Αλέξανδρο Μητά και Κώστα Μερτζάνη καθώς και το γενικό γραμματέα του δήμου Γιώργο Ζιώγα, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Αγνιάδη και τον εκπρόσωπο της 114 Πτέρυγας Μάχης απέμειναν τα βραβεία στους εθελοντές του νομού.

Οι εθελοντές που κατέκλεισαν την μεγάλη αίθουσα του διοικητηρίου, δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τα βραβεία τους. Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής βραβεύθηκαν η Εστία Μητέρας Λιβαδειάς, το Παράρτημα Λιβαδειάς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς, οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου, οι Εθελοντές Τοπικής Κοινότητας Κοκκίνου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Αναρριχητικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιβαδειάς, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς.

Τιμήθηκε για την προσφορά του και το παράρτημα της ΕΑΕ Φωκίδας που ανταπέδωσε τις ευχαριστίες του στον Περιφ. Φάνη Σπανό και την Αντιπερ. Φανή Παπαθωμά.

Ο Περιφερειάρχης μετά το πέρας των βραβεύσεων στους 5 νομούς δήλωσε:

«Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, στη Λαμία, τη Λιβαδειά, την Άμφισσα, το Καρπενήσι και τη Χαλκίδα. Τιμήσαμε και στις πέντε περιφερειακές μας ενότητες τους Στερεοελλαδίτες που πασχίζουν για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, δίχως να περιμένουν υλικά ανταλλάγματα!

»Είναι οι εθελοντές μας, είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά σε κάθε σημαντική στιγμή και ευτυχώς είναι αμέτρητοι! Ενδεικτικά, βραβεύσαμε συλλόγους, ομάδες και μεμονωμένους εθελοντές, ώστε να προβληθεί το παράδειγμά τους και να αποτελέσουν πρότυπα για πολλούς ακόμη! Δεσμευθήκαμε, όμως, ακόμη και σε εκείνους τους εθελοντές με τους οποίους δεν μπορέσαμε να συναντηθούμε, ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, όπως είναι και οι ίδιοι πάντα δίπλα μας, πάντα δίπλα στην κοινωνία, στα εύκολα και τα δύσκολα!»

Με το δικό της μοναδικό τρόπο ως οικοδέσποινα της ΠΕ Βοιωτίας, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά υποδέχτηκε τους εθελοντές του νομού Βοιωτίας, με τους οποίους συνεργάζεται άριστα πολλά χρόνια τώρα. Συγκινημένη μας δήλωσε πως “Βλέποντας τους εθελοντές μας μέσα στις στολές τους θυμάμαι όλες αυτές τις στιγμές που ζήσαμε μαζί στις φωτιές στα χιόνια και μέσα σε όλες αυτές τις ειδικές αποστολές, αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην κοινωνία συνδράμοντας και στο δικό μας το έργο. Το ευχαριστώ δίνεται δημόσια από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό κι από εμένα ως Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας αλλά και ως έχουσα την αρμοδιότητα της πολιτικής προστασίας του νομού, καθώς όλες αυτές οι δυσκολίες δημιούργησαν άρρηκτους δεσμούς μεταξύ μας“.

Οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας.

LF

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα