Γέλιο και συγκίνηση στον “Καστανά” των Μικρασιατών Θήβας.

Μια παράσταση που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτές της πρωτεύουσας, ήταν ο “Καστανάς” του Αντώνη Παπαδόπουλου, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Δήμητρας Βαμβακάρη από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας, ολοκληρώνοντας έτσι τις δράσεις του συλλόγου για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής.

Κατάμεστη και τις δύο μέρες του Σαββατοκύριακου ήταν η αίθουσα του Σ.Φ.Ε Θήβας για μια παράσταση που καταφέρνει να μεταφέρει κουλτούρα, συνήθειες, ήθη και έθιμα, όνειρα και προσδοκίες των ξεριζωμένων Μικρασιατών, μέσα σε λίγη ώρα όχι μόνο με συγκίνηση αλλά και με άφθονο γέλιο.

Η παράσταση, μας μεταφέρει στην Κοκκινιά το 1935 και οι 11 ερασιτέχνες ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και καταφέρνουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος της παράστασης που κλείνει με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα του.

Η ψυχή του Συλλόγου των Μικρασιατών Θήβας, ο πρόεδρός του, Απόστολος Δαγδελένης, μας μίλησε με πολύ μεγάλη περηφάνια για την παράσταση αυτή αλλά και για όλες τις άλλες δράσεις-εκδηλώσεις του συλλόγου για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές, τα μέλη του συλλόγου, τον δήμο, αλλά κυρίως το χορηγό και στήριγμα αυτής της παραγωγής τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης “Αρίων” και τον πρόεδρο του Σταμάτη Χαλβατζή. Μας ανέφερε τέλος πως την παράσταση θα δούμε και σε άλλες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας όπως αρχικά η Λιβαδειά και η Ιτέα.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, η θεατρολόγος Δήμητρα Βαμβακάρη, μίλησε με συγκίνηση για αυτήν την συνεργασία με τον σύλλογο Μικρασιατών Θήβας και εξήρε τη άψογη συνεργασία που είχε με όλους και κυρίως με τον πρόεδρο του συλλόγου Απόστολο Δαγδελένη, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο που μπορούσε να επιτευχθεί. Έκλεισε με την ευχή να ταξιδέψει η παράσταση σε όσες περισσότερες πόλεις της Στερεάς γίνεται αλλά και σε κάποιο φεστιβάλ.

Ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. Σταμάτης Χαλβατζής τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τον Σύνδεσμο να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας και στόχος είναι να βοηθήσει όλους τους δήμους προς αυτή την κατεύθυνση για την ανταλλαγή πολιτισμικών δράσεων και να δημιουργηθεί ένα πλέγμα συνεργασίας για την προβολή του πολιτισμού και του τουριστικού προϊόντος.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου, ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Θηβαίων Γρηγόρης Παπαβασιλείου καθώς και δύο λαμπερές κυρίες, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θήβας Εύα Τζουβελέκη και η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θήβας Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη.

Την παράσταση παρακολούθησε και ο συγγραφές του βιβλίου, Αντώνης Παπαδόπουλος

Μετά το τέλος της παράστασης στην έξοδο του κτηρίου του Σ.Φ.Ε. ο Σύλλογος Μικρασιατών Θήβας πρόσφερε σε όλους ζεστούς λουκουμάδες και κρασί.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα