“Ισχυρές Γυναίκες της Βοιωτίας”. Η Στέλλα Ταπανλή μιλά στο La Figura.

Το La Figura εγκαινιάζοντας  την στήλη των συνεντεύξεων «Ισχυρές Γυναίκες της Βοιωτίας»  φιλοξενεί μια από τις πιο δυναμικές γυναίκες, την Πρόεδρο του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Λιβαδειάς κα. Στέλλα Ταπανλή

Μια γυναίκα που είναι η χαρά της ζωής και ο λίγος χρόνος που βρεθήκαμε μαζί της στο γραφείο της ήταν αναζωογονητικός. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της όπως λέει και η ίδια, να βοηθάει και να προσφέρει στην ψυχή των ανθρώπων.

Φωτογραφήθηκε για το LF κάτω από το δέντρο της ζωής και μας απαντά σε καίρια ερωτήματα για τη γυναίκα, και κυρίως για την γυναίκα της επαρχίας. 

Κυρία Ταπανλή ευχαριστώ πολύ  για αυτή την πρώτη συνέντευξη στο περιοδικό μας και που ανοίγετε τον κύκλο των συνεντεύξεων με ισχυρές γυναίκες.

 Πείτε μας  λοιπόν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα; Μπορεί  άραγε να ανταποκριθεί σε τόσους πολλούς ρόλους ταυτόχρονα;

 Γυναίκα χθες,σήμερα,αύριο είναι η ίδια, παρόλο που η σημερινή εποχή δεν είναι η ρομαντική εποχή των παλαιότερων χρόνων. Γι αυτό η γυναίκα σήμερα πρέπει να είναι τρυφερή αλλά ταυτόχρονα δυναμική, σοφή και φαινομενικά ευάλωτη με αυτοπεποίθηση αξιοπρέπεια, σίγουρη για τους πολλούς ρόλους της έτσι ώστε να το μεταδώσει αυτό στον άντρα και τα παιδιά της. Υπομονετική με πάθος για τη ζωή και τολμηρή. Κατασταλαγμένη γιατί στο γάμο τα πειράματα αποτυγχάνουν συνήθως. 

 Η γυναίκα που «επιζεί» σε αυτή την εικονιστική εποχή, είναι εκείνη που έχει επιμέλεια εαυτού. Έτσι θα εμπνεύσει τον άντρα, τα παιδιά της, το περιβάλλον γύρω της, να νοιάζονται για τον εαυτό τους και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία.

 Η αγάπη είναι αυτή που θα κάνει και τα πιο αποτυχημένα σενάρια, επιτυχημένα.

Δύναται να επιτευχθεί η οικογενειακή και ταυτόχρονα η επαγγελματική επιτυχία; Και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;

Μπορεί και δεν είναι καθόλου δύσκολο μια εργαζόμενη γυναίκα να είναι επιτυχημένη στην οικογενειακή της ζωή.

Αυτές οι γυναίκες μάλιστα είναι περισσότερο επιτυχημένες  από τις απλές νοικοκυρές, γιατί κάνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, κάνουν δηλαδή το κέφι τους. Αυτό που ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους και είναι ευτυχισμένες. Αρκεί η δουλειά να μην είναι καταναγκασμός.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την γυναίκα πρόεδρο, διευθυντή, manager, την γυναίκα σε ισχυρή θέση; ποιο  είναι το πλεονέκτημα που έχει;

Οι γυναίκες είναι πολύ άξιες ,πολλές φορές περισσότερο από τους άντρες ,επειδή έχουν νιώσει τη μητρότητα. Επομένως ξεκινούν με ευαισθησίες πρωτόγνωρες , έχουν μάθει να κάνουν θυσίες, να υπερβάλλουν στον εργασιακό χώρο. Έχουν όνειρα, όραμα και το κυριότερο, φαντασία. Έτσι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, την πρωτοτυπία.

Είναι δύσκολο να έχεις θέση ευθύνης όπως είναι η θέση του προέδρου σε ένα μεγάλο σωματείο, δεν είναι εύκολο. Η οικογένεια έρχεται σε δεύτερη μοίρα πολλές φορές και οι άντρες δεν το ανέχονται αυτό, δεν θέλουν η γυναίκα να υπερέχει. Αυτό είναι αιτία πολλών καυγάδων πολλές φορές.

Αν όμως η γυναίκα είναι έξυπνη και δείξει στον σύντροφό της , ότι μόνο εκείνον έχει δίπλα της μαζί με όλα τα άλλα της ζωής της και τον αξιολογεί, τότε μπορεί να κρατήσει ισορροπίες. Η γυναίκα που είναι σε ισχυρή θέση πρέπει να έχει παιδεία. Η παιδεία παίζει σπουδαίο ρόλο σε μεγάλα πόστα. Εξημερώνει τα ήθη. Σε κάνει να αγαπήσεις όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και το ζώο, τη φύση, τη ζωή, να νιώσει την αξία της. 

Φροντίζει την υγεία της η σύγχρονη γυναίκα, η γυναίκα της επαρχίας; Και πόσο σχετική με μια καλή υγεία είναι και η φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης;

Η φροντίδα της υγείας ταυτόχρονα με την φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης είναι ο τέλειος συνδυασμός. Είναι απαραίτητη η φροντίδα του εαυτού μας. Σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης μας επιτρέπει να θεραπεύουμε κάθε ασθένεια, αρκεί να υπάρξει πρόληψη. Να κάνεις έγκαιρη διάγνωση . Αυτό κάνουμε εμείς εδώ στην Αντικαρκινική και γι αυτό έχουμε τόσο κόσμο και αισθανόμαστε ότι έχουμε επιτύχει. Πήραμε τον απλό κόσμο της επαρχίας, τις γυναίκες της περιφέρειας και τους μάθαμε τι σημαίνει πρόληψη, να μην μείνουν ανενεργείς και να επιμεληθούν την υγεία τους.

Η σχέση της υγείας μας με την εξωτερική μας εμφάνιση είναι συμβατή. Εγώ πολλές φορές δεν πιστεύω πως είμαι σε αυτή την ηλικία, νομίζω πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Κάθε πρωί γυμνάζομαι μισή ώρα, κάτι που μπορούν όλες οι εργαζόμενες γυναίκες να κάνουν ακόμα και το απόγευμα . Επίσης τρώω ένα ισορροπημένο πρωινό, θα περπατήσω για να κάνω τις δουλειές μου και φυσικά δεν καπνίζω ούτε πίνω αλκοόλ.

Το κάπνισμα επηρεάζει την υγεία αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση. Σας παρακαλώ όλοι να προβάλλετε πόσο κακό κάνει και ιδίως στην γυναίκα που είναι πιο ευαίσθητη από τον άντρα.

Εμείς οι γυναίκες θα πρέπει να ακολουθήσουμε υγιεινό τρόπο ζωής, να κοιτάξουμε την ψυχή μας, να είμαστε χαρούμενες , να σκορπάμε χαμόγελα ότι κι αν συμβαίνει. Αυτό κάνω κι εγώ ακόμα κι όταν αντιμετωπίζω δυσκολίες. 

Η ευτυχία είναι άπιαστη, ‘η άπιαστη κυρία’ όπως λέει η Κ. Δημουλά. 

Πότε φεύγει και πότε έρχεται αλλά στο τέλος θα την κατακτήσουμε.

Μια τελευταία συμβουλή  λοιπόν από την πρόεδρο της Αντικαρκινικής προς την γυναίκα της επαρχίας .

Εγώ λατρεύω τις γυναίκες της επαρχίας, είναι φιλικές,αληθινές,ατόφιες.

Θα ήθελα να πω στην γυναίκα της επαρχίας να μην έχει άπιαστα όνειρα και να μην προσπαθεί να μιμηθεί τους ανθρώπους που έχουν κάτι παραπάνω από εκείνη.

Να ζήσει την αληθινή ζωή , να δει την δική της αληθινή ζωή . Πολλές ονειρεύονται ταξίδια και υλικά αγαθά που δεν μπορούν να έχουν και γίνονται δυστυχισμένες.

Η γυναίκα της επαρχίας πρέπει να ζήσει την αλήθεια της, γιατί κάθε γυναίκα είναι διαφορετική από την άλλη. 

Δεν υπάρχουν κανόνες ομορφιάς, ούτε επιτυχίας, ούτε ευτυχίας.

Για να κρατήσουμε δίπλα μας την άπιαστη ευτυχία, όσο περισσότερο μπορούμε, πρέπει να φτάσουμε στην αλήθεια μας και να προσπαθήσουμε να αφήσουμε πίσω μας κάτι μικρό η μεγάλο , που δημιουργήσαμε με περισσή αγάπη για το συνάνθρωπό μας…Αυτή είναι η δική μου ευτυχία….Η δική σας?

Το La Figura δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το ντύσιμο της κυρίας Ταπανλή , μιας από τις πλέον κομψές κυρίες της Λιβαδειάς.

Με σωστούς συνδυασμούς και εξαιρετικό στιλ εμφανίζεται κάθε φορά στις εκδηλώσεις και στις βραβεύσεις  αλλά και στις καθημερινές της ασχολίες. Συνδυάζει το navy style με τα ασημί σανδάλια, τη λευκή δαντέλα με λευκή γόβα, τις γήινες αποχρώσεις που ταιριάζουν με το δέρμα της. Αναδεικνύει το λεπτό της πρόσωπο με κοντά μαλλιά με ανταύγειες και τα εκκεντρικά αλλά ταιριαστά κάθε φορά γυαλιά της .

Δίνει μαθήματα στιλ.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα