Η Χρονιά που φεύγει.

Τον Δεκέμβρη κάθε χρονιάς ενδόμυχα αναλογίζομαι όλα όσα έζησα μέσα στην χρονιά… όλα όσα συνέβησαν…όλα όσα έμαθα… όλα όσα πήρα και θα με ακολουθούν και την επόμενη ή τις επόμενες χρονιές. 

Τα  συναισθήματα φαντάζομαι όλων μας είναι ανάμεικτα στο τέλος της κάθε χρονιάς…ανεκπλήρωτα όνειρα , απογοητεύσεις , σχέδια , χαμένες ευκαιρίες, λύπη και χαρά.

Ευτυχώς είμαι από τους ανθρώπους που συνηθίζω να κοιτάζω μπροστά και ψηλά ,με αισιοδοξία.

Βέβαια κατά γενική ομολογία το 2022 ήταν μια περίεργα δύσκολη και απρόβλεπτη χρονιά. Μόλις στην μετά –covid εποχή και εκεί που είχαμε αρχίσει να ονειρευόμαστε και πάλι , να σου ο πόλεμος στην Ουκρανία. Στη συνέχεια σκάνδαλα εγχώρια και διεθνή και η χρονιά μας αποχαιρετά με το QatarGate  και την χαριτόβρυτη πλην αθαράπαγη Εύα Καιλή.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν άλλη μία χρονιά που δοκίμασε σκληρά τις αντοχές μου, κύλησε γρήγορα, είχε ανατροπές, με προβλημάτισε πολύ,πήρε μακριά μου αγαπημένους ανθρώπους,.. πόνεσα, έκλαψα, νοστάλγησα, αναθεώρησα, πρόσμενα ..μα πάνω από όλα ωρίμασα περισσότερο…Ήταν μια χρονιά ανεμοστρόβιλος, κατέστρεψε τις ισορροπίες μας, τα δεδομένα μας, τις ασφάλειες μας, και οδήγησε στο προσκήνιο του φόβους μας και τις ανασφάλειες μας, τις αδυναμίες μας.

Κρατάω τα θετικά, ξεχνάω κάθε αρνητική στιγμή. Παραμένω σταθερή σε στόχους, αρχέ ςκαι αξίες…Δεν κάνω εκπτώσεις και δεν χαλαλίζω το παραμικρό αν δεν το έχω επιλέξει…Αυτή είμαι και δεν προτίθεμαι να αλλάξω γιατί το 2022 δεν ήταν μια κακή χρονιά…ούτε το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά…το ίδιο συμβαίνει με όλες τις χρονιές , αυτές που πέρασαν και αυτές που θα έρθουν σημασία έχει ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα και ο τρόπος που στεκόμαστε απέναντι σε αυτά …..Ότι συνηθίζουμε τις μέρες των γιορτών ας γίνει καθημερινή μας υπόθεση και συμπεριφορά, δηλαδή να χαμογελάμε και να ευχόμαστε, να φοράμε τα καλύτερα μας, να προσφέρουμε δώρα χωρίς λόγο, να απλώνουμε το χέρι μας όπου μας χρειάζονται…να προσφέρουμε αγάπη χωρίς ανταπόδοση, συγχώρεση, ευσπλαχνία….και κυρίως ας κοιτάξουμε εμάς , βαθιά μέσα μας…τα όνειρα μας, τους στόχους μας, τα πρέπει , τα δήθεν…ας βρούμε το κουράγιο να πετάξουμε ότι είναι ψεύτικο, φτιασιδωμένο, ότι καταπιέζει ,ότι είναι ανασταλτικό και ας βρούμε τα φτερά να πετάξουμε σε ότι πραγματικά μας εκφράζει, μας καλύπτει , μας αντιπροσωπεύει…όταν εμείς είμαστε πραγματικά καλά, όταν γνωρίζουμε που και πως πορευόμαστε , όταν δεν υπάρχουν ελλείμματα συναισθηματικά γιατί η ψυχή μας είναι γεμάτη, τότε κάθε μέρα είναι γιορτή και κάθε χρονιά καλή.

Νοιώθω ευλογημένη γιατί είμαι υγιής, έχω κοντά μου όλη την οικογένεια μου, δέχομαι αγάπη και μπορώ να προσφέρω την αγάπη μου και το χέρι μου στον συνάνθρωπο μου…Περπατώ στους δρόμους της πόλης που αγαπώ και καλημερίζω με χαμόγελο ,γιατί έτσι αισθάνομαι …γιατί η ζωή τελικά έχει υπάρξει πολύ καλή μαζί μου…χαρίζοντας μου έναν υπέροχο σύντροφο-συνοδοιπόρο που το ταξίδι μαζί του είναι μια διαρκής έκπληξη…..ξεκαρδίζομαι στα γέλια με τα μικρά μου ανήψια, ευγνωμονώ τους γονείς μου για όσα μου έμαθαν, – και ας μη είναι πλέον μαζί μας -λατρεύω τις κουβέντε με την μεγάλη μου ανηψιά…μαλώνω και αγαπιέμαι με αδέλφια και ξαδέλφια…και λέω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….. ΣΤΗΝΖΩΗ ….

Καλωσορίζω την καινούργια χρονιά, με όνειρα, ελπίδες και διάθεση για αγώνα…ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ,ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ- ΛΙΑΣΚΟΥ
Δικηγόρος-Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών
Επιστημών
Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα