Ας κάνουμε την αγάπη μας δράση! Η Αγγελική Μπίνιου για την βοήθεια του Ε.Ε.Σ. στην Ουκρανία.

Η Αγγελική Μπίνιου, η πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο παράρτημα της Λιβαδειάς μας μιλάει για την μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας και μας καλεί να προσφέρουμε όλοι.

  •   Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ελλάδα συγκέντρωσε περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Βλέπουμε μια μεγάλη συμμετοχή  των Ελλήνων μέσω  το Ε.Ε.Σ.  Εδώ στην Λιβαδειά ποιά ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο δικό σας κάλεσμα;

  Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από την πρώτη στιγμή έχει κάνει έκκληση για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες του πολέμου. Ήδη στις αρχές Μαρτίου έφυγε η πρώτη ανθρωπιστική βοήθεια 8 τόνων και στις 15-3-2022 έφυγαν τρία φορτηγά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με προορισμό το Σιρέτ (στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας) και εν συνεχεία το Τσερνιβτσί της Ουκρανίας προκειμένου να παραδοθούν στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Επιπλέον η ανθρωπιστική αποστολή ενισχύθηκε με Κινητή Μονάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) με επαγγελματίες νοσηλεύτριες αλλά και διασωστικό όχημα με εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες.

Πραγματικά είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου, έχουν δημιουργήσει μια γέφυρα ανθρωπιάς, αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Και σε τοπικό επίπεδο πολλοί κοινωνικοί , πολιτιστικοί φορείς αλλά και μεμονωμένοι συμπολίτες μας έχουν δείξει τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς. Από τη πλευρά μας επιθυμούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι η «αγάπη»  τους θα φτάσει έγκαιρα και σύντομα στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη καθώς ο Ερυθρός Σταυρός ως ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός έχει την δυνατότητα και τη τεχνογνωσία να φέρει εις πέρας τέτοιου είδους αποστολές.

  • Ποιο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό στα γραφεία σας στην Λιβαδειά ή είναι μια συνεχής διαδικασία;

Η προσπάθεια και η βοήθεια είναι συνεχής. Μόλις συλλέγουμε μια ικανή ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού , πραγματοποιείται η διαλογή από τους εθελοντές μας και εν συνεχεία αποστέλλουμε το ανθρωπιστικό υλικό στις κεντρικές αποθήκες του Ε.Ε.Σ. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας που αυτές τις δύσκολες ώρες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Άλλωστε έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και γνωρίζουν τον τρόπο που πρέπει κάθε φορά να λειτουργήσουν ώστε να είναι οργανωμένοι και αποτελεσματικοί.

  • Ως πρόεδρος του παραστήματος Λιβαδειάς ποιό είναι το μήνυμα-κάλεσμά σας για την ανθρωπιστική αυτή κρίση;

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς καλεί όλους του συμπολίτες μας να βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση η οποία έχει τραγικές συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα. Με κύριο γνώμονα τις επτά θεμελιώδης αρχές του Ερυθρού Σταυρού που είναι ο Ανθρωπισμός, η Αμεροληψία, η Ουδετερότητα, η Ανεξαρτησία, ο Εθελοντισμός, η Ενότητα και η Παγκοσμιότητα πορευόμαστε και πασχίζουμε να μετουσιώσουμε τις ηθικές αξίες και αρχές της προσφοράς, της συμπαράστασης , της ανιδιοτέλειας σε στάση και τρόπο ζωής.

  • Εκτός από την συγκέντρωση προϊόντων για την Ουκρανία, ποιες είναι οι δράσεις που σχεδιάζονται από το παράρτημα του Ε.Ε.Σ. στην Λιβαδειά;

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς αποτελεί ένα κομμάτι του μεγαλύτερου παγκοσμίως ανθρωπιστικού οργανισμού του Ερυθρού Σταυρού. Επιτελεί ένα σύνθετο ανθρωπιστικό έργο με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Ο βασικός του στόχος είναι να στηρίζει και να επουλώνει τις πληγές των συνανθρώπων μας. Σε τοπικό επίπεδο οι δράσεις είναι πολλές και πολυποίκιλες. Στηρίζουμε υλικά και ψυχολογικά  τους αδύναμους συνανθρώπους μας , παρέχουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συμμετέχουμε σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, παρέχουμε βοήθεια σε περιπτώσεις θεομηνίας και επιδημίας, συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων και παρέχουμε υγειονομική κάλυψη και εν γένει στήριξη όπου αυτό μας ζητηθεί, διοργανώνουμε σεμινάρια πρώτων βοηθειών. Γενικά είμαστε παρόντες όπου υπάρχει ανάγκη.

Μάλιστα αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι τα τελευταία χρόνια το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς έχει πραγματοποιήσει πολλές δράσεις και το έργο του έχει πολλαπλασιαστεί χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά και αγάπη των εθελοντών του. Οι εθελοντές μας παρακολουθούν οργανωμένα και υψηλού επιπέδου προγράμματα εκπαίδευσης και μ αυτό τον τρόπο αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια ,την τεχνογνωσία και ανταποκρίνονται άμεσα, οργανωμένα και αποτελεσματικά σε κάθε  περίπτωση. Τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργήθηκαν τρία νέα τμήματα εθελοντών και το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς είναι γεμάτο με προσωπικές ιστορίες ανιδιοτελούς προσφοράς ξεχωριστών ανθρώπων, των εθελοντών του. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά γιατί κάνουν την αγάπη τους δράση. Είμαι πραγματικά υπερήφανη, τους θαυμάζω και τους συγχαίρω για την ανιδιοτέλεια και την ανυστεροβουλία τους.

Καλούμε λοιπόν όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σ αυτό το οργανωμένο παγκόσμιο  δίκτυο ανθρωπιστικού οργανισμού να γίνει εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, να εκπαιδευτεί και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του.

Ας κάνουμε την αγάπη μας δράση!

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα