ΑΠΟΧΗ! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΧΟΥΜΕ!

Και λοιπόν θα μου πείτε τι μας ενδιαφέρει; Απέχουμε για την προσπάθεια επιβολής της Κυβέρνησης της Δεξιάς να επιβάλλει ένα κατάπτυστο φορολογικό νομοσχέδιο .Ένα νομοσχέδιο που δεν πλήττει μόνο όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά κατ ουσίαν όλο τον Ελληνικό Λαό!

Στην εκδήλωση -διαμαρτυρία που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα σίγουρα θα υπάρχουν αστυνομικοί πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον επικίνδυνο ΄΄εχθρό ΄΄ . Όμως ο εχθρός δεν είμαστε εμείς….Δυστυχώς ο ΕΧΘΡΟΣ είναι εντός του Κοινοβουλίου και θα αποφασίσει ξανά τον θάνατο της χώρας, τον θάνατο των Ελλήνων…Οι Δικηγόροι όπως και επί σειρά ετών έχουμε πράξει , απέχουμε και εναντιωνόμαστε στην εξόντωση μας που οδηγεί και στην εξόντωση όλου του Ελληνικού Λαού ….Δυστυχώς οι περισσότεροι συμπατριώτες μας περιχαρακωμένοι στα μικροσυμφέροντα τους αδιαφορούν….Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι Λαός χωρίς ελεύθερη και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι ένας λαός καθόλα χειραγωγήσιμος, ένας λαός οσφυοκάμπτης , ένας λαός ραγιάς.

Γιατί οι Δικηγόροι δεν απέχουμε προασπιζόμενοι τα συντεχνιακά μας συμφέροντα απέναντι σε ένα Κράτος που προσφέρει και προστατεύει τους πολίτες του….Διεκδικούμε αξιοπρέπεια στην εκτέλεση των καθηκόντων μας που σημαίνει αξιοπρέπεια στην απονομή της Δικαιοσύνης, διεκδικούμε Δικαιοσύνη προσβάσιμη και στον πιο φτωχό πολίτη αυτού του τόπου και όχι δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων. Δεν είναι εύκολο για εμάς να απέχουμε γιατί οι περισσότεροι δεν προερχόμαστε από ΄΄τζάκια ΄΄ ,ούτε διαθέτουμε ΄΄ κρυμμένες λίρες ΄΄ για την επιβίωση μας.

Όμως οι περισσότεροι είμαστε δικηγόροι από ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι από ΤΥΧΗ και θα υπερασπιστούμε την επιλογή μας αυτή με κάθε θεμιτό τρόπο που η παιδεία μας, η επιστημονική μας κατάρτιση και η δημοκρατική μας συνείδηση μας υποδεικνύει … Για αυτό και θα συνεχίσουμε μέχρις εσχάτων τον αγώνα για την ελεύθερη, ανεμπόδιστη και αξιοπρεπή άσκηση του λειτουργήματος μας… γιατί ΕΜΕΙΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ και ξέρουμε να τηρούμε τους όρκους μας!

(οι φωτογραφίες είναι του σκιτσογράφου Γκουντούζ Αγκάγιεβ από το Αζερμπαϊτζάν  ο οποίος στηλιτεύει την έλλειψη δικαιοσύνης σε 12 χώρες παρουσιάζοντας  την Θέμιδα να βασανίζεται, να απειλείται, να δολοφονείται και στην περίπτωση της Ελλάδας να επαιτεί καθισμένη σε σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά στην Ακρόπολη).

Γεωργία Καρβούνη-Λιάσκου

Δικηγόρος, πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here