Το La Figura…προτείνει.

Το La Figura φιλοξενεί στις προτάσεις του για αγορές στην πόλη την κα. Τάνια Καρόκη, η οποία μας περιγράφει μέσα από μια μικρή συνέντευξη το χώρο του χειροποίητου εργόχειρου και ενδύματος.

1.Κυρία Καρόκη, πόσα χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό το κατάστημα σας;

Η επιχείρηση μας η οποία βρίσκεται στη Λιβαδειά στην οδό  Γεωργαντά 7 ξεκίνησε το 1988 από την μητέρα μου Χριστίνα σε ένα πολύ μικρό κατάστημα. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω για τον άνθρωπο που μου χάραξε τη ζωή, για τη μητέρα μου. Υπήρξε πηγή έμπνευσης και με δίδαξε να είμαι ειλικρινής, να έχω υπομονή και να αγαπάω αυτό που κάνω. Την θαυμάζω και την αγαπάω πραγματικά.

Σήμερα λοιπόν μετά από 32 χρόνια, μαζί με τον σύζυγό μου, δημιουργήσαμε έναν πολύ μεγάλο και όμορφο χώρο και με μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε υφάσματα, κλωστές, νήματα και είδη ραπτικής, σε πολύ προσιτές τιμές και με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτό βέβαια φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου.

2.Ασχολείται με το κέντημα και το πλέξιμο η σύγχρονη γυναίκα; Στον ίδιο βαθμό με τις παλαιότερες;

Τα παλαιότερα χρόνια οι γυναίκες μάθαιναν από μικρές τις αρετές της βελόνας. Κάθε σπίτι είχε τον αργαλειό του, έφτιαχναν προίκες, έπλεκαν και έραβαν τα ρούχα τους, ήταν τρόπος ζωής.

Τα τελευταία χρόνια το είδος μας έχει εκσυγχρονιστεί πάρα πολύ και ακολουθούμε τα βήματα της μόδας. Σήμερα παντρεύουμε την παράδοση με το μοντέρνο στο χώρο του κεντήματος ιδίως, με χάντρες και περίτεχνες δαντέλες με αποτέλεσμα μοναδικό. Οι νεαρές κοπέλες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και σε αυτό έχει παίξει ρόλο και το ίντερνετ.

3.Η οικονομική κρίση επηρέασε και αυτού του είδους τα καταστήματα ή αντιθέτως οδήγησε τη γυναίκα να δημιουργεί μόνη της;

 Η οικονομική κρίση σαφώς κι επηρέασε τα καταστήματα μας όπως όλο το εμπόριο αλλά οδήγησε και αρκετές γυναίκες να στραφούν στις χειροποίητες δημιουργίες. Μη ξεχνάτε πως το κέντημα και το πλέξιμο λειτουργούν αγχολυτικά.

4.Οι γυναίκες τις περιοχής μας, της Βοιωτίας, με ποιες δημιουργίες ασχολούνται;

Οι γυναίκες της βοιωτίας ασχολούνται με τις παραδοσιακές δημιουργίες όπως οι παραδοσιακές στολές, πλεκτά, κεντητά καρέ και σεμέν, τσάντες, χειροποίητα ρούχα, φωτιστικά, χαλιά, αξεσουάρ, κοσμήματα, κούκλες και πολλά ακόμη.

Θα έλεγα πως ασχολούνται με τα πάντα. Το κάνουν επάξια, έχουν μεράκι και γούστο και είναι χρυσοχέρες.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα