ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2021 “Η Μάχη της Πέτρας” Η τελευταία μάχη της Επανάστασης.

200 χρόνια  από την Κήρυξη της Επανάστασης στη Ρούμελη και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε Βοιωτίας  οργάνωσε ένα 2ήμερο επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό για τη «Μάχη της Πέτρας», την τελευταία μάχη της Επανάστασης του 1821. 

Το Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη, «Ο Σύλλογος Γυναικών Λιβαδειάς «Πλειάδες» τραγούδησε για την Ελλάδα, τραγούδησε για την Ρούμελη. Ήταν μια ατμοσφαιρική βραδιά υπό τους ήχους γνωστών τραγουδιών και με την παρουσία των τοπικών αρχών και  πλήθος κόσμου.  

 Σε συνεργασία της ΠΕ Βοιωτίας με την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή βραδιά τιμής και μνήμης, όπου η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά απέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιεών κ. Γιώργο Ντασιώτη, στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Υψηλάντη κ. Νίκο Αντωνίου, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Υψηλάντη κ. Γιώργο Γιαννακόπουλο καθώς και την Πρόεδρο της Γυναικείας Χορωδίας Λιβαδειάς «Πλειάδες» κα Ιωάννα Παναγιωτίδη – Σταύρου. 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στο  πολύ όμορφο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου λίγο έξω από το χωριό  Υψηλάντης, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Δ. Υψηλάντη, το οποίο βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο παρουσία  εκπροσώπων του α` και β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και τους εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων. 

 Και ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας & Νήσων συνεργάστηκε με την ΠΕ Βοιωτίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Υψηλάντη  του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, για αυτήν εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την «Μάχη της Πέτρας». 

Με τα αποκαλυπτήρια μιας δίγλωσσης επετειακής επιγραφής με πληροφορίες για την «Μάχη της Πέτρας»  έκλεισε η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. 

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα