ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ: «Έλαμψαν» τα Δυο Σμαράγδια της Αλέκας Ζωγράφου.

Μία συγκινητική βραδιά επιφύλαξε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέκα Ζωγράφου για το αναγνωστικό της κοινό, στην κεντρική παρουσίαση του νέου συγκλονιστικού μυθιστορήματος με τίτλο « Για Δυο Σμαράγδια»  από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, στο συνεδριακό  Ευάγγελος Μπασιάκος, στα Πέτρινα  Ορχομενού.

Μία παρουσίαση που εντάχθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Ορχομενού αυτό τον καιρό.

Το νέο βιβλίο της φίλης του “La Figura” Αλέκας Ζωγράφου,  μας μεταφέρει στον προηγούμενο αιώνα κάνοντας μία ιστορική αναδρομή από το 1912 μέχρι και τις μέρες μας.

Με πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα, τη Λενιώ, τους γονείς τους, τους φίλους και γείτονες της ιστορικής «Μακεδονίας», μιας γειτονιάς του Ορχομενού, οι αναγνώστες ζουν τη χαρά, τον έρωτα, την αγάπη, την οργή, τον πόνο και την προδοσία, στα δύσκολα χρόνια.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές καθήλωσαν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου καθώς αποκαλύφθηκε, το μυστικό της συγγραφέως και της πρώτης εξαδέλφη της και δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη.

Η Σμαράγδα ήταν η γιαγιά τους η Αλεξάνδρα.

Μία αληθινή ιστορία, με πολλά στοιχεία μυθοπλασίας που καθιστούν το βιβλίο ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τον Ορχομενό που σύντομα θα δούμε και στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, όπως αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Ορχομενού και ομιλητής Γρηγόρης Ξηρογιάννης.

Τα βιβλία της φίλη μας Αλέκας «μαθαίνουν» Ιταλικά και είναι έτοιμα να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα κάτι που επιβεβαίωσε με την παρουσία της η Ελληνίδα πρόξενος στη Μπολόνια, αλλά και καλή φίλη της συγγραφέως, Γωγώ Λαμπράκη.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου από το δημοσιογράφο και παρουσιαστή του STAR Κεντρικής Ελλάδας Θανάση Μερτζάνη που όπως πάντα με γλαφυρό τρόπο ανέλυσε τα ιδιαίτερα μηνύματα του βιβλίου.

Το συντονισμό της παρουσίασης είχε επίσης, μία Ορχομένια επιστήμονας, η ιστορικός τέχνης και εκπαιδευτικός ενηλίκων Παναγιώτα Κουκιάσα.

Μελωδική και ατμοσφαιρική έκανε τη βραδιά η συμμετοχή της μουσικής σχολής της Μαρίας Πανουργιά.

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, η δημιουργός, κλείνοντας την εξαιρετική αυτή διοργάνωση για την παρουσίαση του βιβλίου της αφιέρωσε το νέο της πόνημα στον αλησμόνητο πατέρα Χαράλαμπο, με τον οποίο μοιράστηκε τις σκέψεις της για το μυστικό της και πήρε τη δύναμη για την αποκάλυψή του.

Το La Figura ακολουθώντας δύο μέρες την παρέα των συντελεστών της παρουσίασης, ζώντας από κοντά τις προετοιμασίες της εκδήλωσης και  συνομιλώντας με την συγγραφέα, την πρόξενο της Ελλάδας, τη παιδική φίλη, γιατρό Σύλβια Μέλλου και το μικρό Ματέο που εξέπληξε το κοινό παρουσιάζοντας την Αλέκα Ζωγράφου και τη κα Γωγώ Λαμπράκη, ανανέωσε το ραντεβού του για την παρουσίαση του βιβλίου στη Μπολόνια της Ιταλίας.  

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα