8 Μαρτίου, αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δικαιώματα των γυναικών «εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας» είχε πει πέρυσι ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας 8 Μαρτίου.«Η ισότητα των φύλων απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Στην τρέχουσα πορεία, οι ειδικοί στα Ηνωμένα Έθνη την τοποθετούν 300 χρόνια μακριά»

Στην Ελλάδα την αγωνία των γυναικών, στον καθημερινό τους αγώνα για ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον, οπτικοποιούν η ΓΣΕΕ και η Γραμματεία Ισότητας και Ατομικών – Κοινωνικών Δικαιωμάτων της Συνομοσπονδίας σε βίντεο με κεντρικό μήνυμα ότι η ισότητα στην εργασία δεν είναι προνόμιο, ούτε παροχή του κράτους ή των εργοδοτών στις γυναίκες, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα.

Στο βίντεο αποτυπώνεται «μια υπόκωφη κραυγή μέσα στον αγώνα για οικονομική και κοινωνική επιβίωση, που υπάρχει ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, των κοινωνικών εκδηλώσεων, των επινικίων, των εταιρικών βραβεύσεων και των πολυσέλιδων εκθέσεων για την πρόοδο της νομοθεσίας στη χώρα μας, όπου βρίσκεται η μαύρη τρύπα της εργασιακής καθημερινότητας, που απειλεί τις γυναίκες, που ακόμα αποζητούν ένα ισότιμο και καλύτερο μέλλον».

Είναι γεγονός πως, ανά τους αιώνες, η θέση της γυναίκας διέφερε από πολιτισμό σε πολιτισμό. Χρειάστηκαν αμέτρητοι αγώνες και θυσίες, ώστε να αποκτήσει η γυναίκα τη θέση που της αρμόζει σε μία κοινωνία, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επομένως, η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι απλώς μία γιορτή για το γυναικείο φύλο. Είναι, ουσιαστικά, η ευκαιρία να αποδώσουμε φόρο τιμής σε σπουδαίες γυναίκες, οι οποίες στο πέρασμα των χρόνων, χάραξαν τη δική τους πορεία και μέσα από το έργο τους έδειξαν ότι οι γυναίκες διαπρέπουν σε όλους τους τομείς.  

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here