4 Φεβρουαρίου… Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε από την Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control), με το σκεπτικό ότι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διαβίωσης, η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση μπορούν να σώζουν ζωές.

Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία μέσω της οποίας όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας του καρκίνου.

Η  Παγκόσμια Ημέρα κατά του  Καρκίνου, για την τριετία 2019-2021,  έχει θέμα «I am and I do» δηλαδή «Είμαι και θα το κάνω». Αποτελεί μια ενδυναμωτική παρότρυνση για δράση κάθε ανθρώπου, πολίτη,  οργανισμού ή κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα και δέσμευση να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου.

Η πρόεδρος του παραρτήματος της Αντικαρκινικής στη Λιβαδειά κα. Στέλλα Ταπανλή και τα μέλη του, έστειλαν το μήνυμα τους για αυτή την ημέρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, αναρτώντας το σε πανό και ελευθερώνοντας μπαλόνια στον ουρανό.

Σε συνεργασία με το δήμο Λιβαδειάς φώτισαν με μπλέ χρώμα το ρολόι της πόλης.

Το μήνυμα της κα. Ταπανλή για την ημέρα αυτή:

4 Φεβρουαρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Αγαπημένοι μου, έτσι συνήθισα να σας λέω γιατί αισθάνομαι ότι ο καθένας από εσάς είστε αυτό το πολύτιμο κομμάτι, που συνδέει τον κύκλο της αγάπης (μας). Σήμερα η Ε.Α.Ε. γιορτάζει, δεν μου αρέσει βέβαια η λέξη «γιορτάζει» αφού ο καρκίνος έχει μέσα του τον πόνο ,φόβο, έχει απώλειες, θάνατο. 4 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου και τιμούμε τους αγώνες , που η ανθρωπότητα, η επιστημονική κοινότητα και η αντικαρκινική έχουν κάνει για να νικήσουν τον καρκίνο. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, υπάρχουν θεραπείες στην ανοσοβιολογία με γονιδιακή μέθοδο, που θα κάνει τον καρκίνο μια κακή ανάμνηση. Το Δ.Σ. του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε, του παραρτήματος της καρδιάς σας 15 χρόνια τώρα είναι δίπλα σας και προσπαθεί να σας πει με κάθε τρόπο ‘ κάντε πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, ενημερωθείτε σωστά για να προλάβουμε να θεραπεύσουμε, να ξαναζήσουμε. Ειδικά τώρα την εποχή της πανδημίας μη λησμονείτε τις εξετάσεις πρόληψης. Είναι η μόνη ασπίδα προστασίας που έχουμε.

Αγαπημένα μέλη και φίλοι της Αντικαρκινικής θέλω να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο και τον Δήμο Λεβαδέων που φωτίζουν το ρολόι της πόλης, στο χρώμα της βαθιάς θάλασσας, του ουρανού και το χρώμα της Αντικαρκινικής. Θυμηθείτε πόσο όμορφα περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί κάναμε τα όνειρα μας πραγματικότητα, μαζί ζωγραφίσαμε τον κόσμο μας να μοιάζει θάλασσα ταξιδιάρα, μαζί περπατήσαμε δρόμους κακοτράχαλους , που μας οδήγησαν σε ξέφωτο. Μαζί τρυπήσαμε τα σύννεφα για να αποθέσουμε την προσευχή μας στον ουρανό. Μαζί αδράξαμε τη ζωή για να της δώσουμε πνοή, όραμα, φτερά για να ταξιδέψει τα θέλω μας , ομορφιά για να σβήσουμε τις άσχημες στιγμές, ελπίδα για να ξεχάσουμε τον πόνο της απώλειας. Εμείς της Αντικαρκινικής είμαστε δυνατοί και θέλουμε να ζήσουμε, να νικήσουμε.

Daniel Golman : “το μέλλον του πλανήτη μας, το μέλλον της κοινωνίας μας δεν θα έρθει από μεγάλα μυαλά, αλλά από φωτισμένες ψυχές με μεγάλη ενσυναίσθηση”.

Με ευαισθησία έγνοια και αγάπη. Ο προέδρος μας Ευάγγελος Φιλόπουλος και το ΔΣ του παραρτήματος της Ε.Α.Ε εύχονται Χρόνια πολλά, ατελείωτα, αληθινά με υγεία!!!

Το παράρτημα της Ε.Α.Ε Λιβαδειάς έκλεισε 15 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας και δράσης. Η πρόεδρος και τα μέλη του παραρτήματος, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται πλάι μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε γιορτινές μέρες αλλά και σε σκοτεινές στιγμές για να τις φωτίσουν.

«15 χρόνια μαζί!!!! Το Παράρτημα της καρδιάς σας έκλεισε 15 χρόνια παρουσίας, δράσεων, υπέροχων ανεπανάληπτων εκδηλώσεων, έγνοιας για σας!!!!! Το άλμπουμ επιμελήθηκε η Λούλα Ευθυμίου και οι φωτογραφίες είναι σταγόνα στον ωκεανό των φωτογραφιών που διαθέτει το παράρτημα.»

Στέλλα Ταπανλή

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα