6 ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ !

Αναμένοντας την πιο ζεστή και αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ιδέες για μία πρωτότυπη, όμορφη αλλά και οικονομική διακόσμηση του σπιτιού μας. 

Ο Δεκέμβριος έρχεται σιγά σιγά και οι μέρες ως τα Χριστούγεννα μετράνε αντίστροφα. Φέτος για τους περισσότερους πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά, κυρίως όσον αφορά υλικά πράγματα. Ας αρκεστούμε σε απλές και λιτές διακοσμήσεις, ας χρησιμοποιήσουμε τα στολίδια από προηγούμενα χρόνια, και ας βάλουμε και την φαντασία μας σε όλα αυτά για απλές αλλά όμορφες και πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Άλλωστε Χριστούγεννα χωρίς διακόσμηση και εορτασμό δεν γίνονται! Χρώματα παντού, όπως κόκκινο, χρυσό, ασήμι, τα φωτάκια να παίζουν και όλα μαζί να δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν πολλοί όμορφοι, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να στολίσει κανείς το διαμέρισμά του ή ένα μικρό σπίτι. Πολλοί από αυτούς τους τρόπους αφορούν DIY στολισμό, τον οποίο μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!

Δεν χρειάζεται να είναι πολύ μεγάλο το δέντρο για να είναι όμορφο. Ακόμα και ένα μικρό δέντρο είναι αρκετό να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων αρκεί να είναι στολισμένο  στα ίδια χρώματα και μοτίβα.

Η Πράσινη Γιρλάντα!

Στολίστε το παράθυρο της κουζίνας με πράσινη φυσική γιρλάντα ή κάποια συνθετική που έχετε στο σπίτιπερνώντας γύρω της λίγα λαμπάκια ή κρεμάστε λίγα στολίδια που σας περισσεύουν.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλαράκια!

Οικονομικές χριστουγεννιάτικες μαξιλαροθήκες για τα μαξιλαράκια του καναπέ σας μπορείτε να βρείτε σε πολλά μαγαζιά αυτή την εποχή από 3,50 ευρώ και τόσο απλά να κάνετε το σαλόνι σας να φαίνεται γιορτινό.

Φωτεινές Γυάλες!

Όλο και κάποιο γυάλινο βάζο διακοσμεί το σαλόνι σας που μπορείτε να το μεταμορφώσετε.  Βάλτε απλά κάποια στολίδια μέσα και λίγα φωτάκια Led. Ακόμα και τα μεγάλα κολονάτα ποτήρια του νερού μπορείτε να τα κάνετε όμορφα Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια αν τα γυρίσετε ανάποδα παγιδεύοντας χριστουγεννιάτικες μπάλες από κάτω. 

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά!

Ένα ξερό κλαδί ή πολλά μαζί, μπορεί να γίνουν το πιο όμορφο στολίδι του σπιτιού, φτιαγμένο από τα χέρια σας. Μερικές κορδέλες, λίγα στολίδια και μια πράσινη γιρλάντα και είναι έτοιμο να κρεμαστεί με πετονιά στο σημείο του σπιτιού που ταιριάζει.

Χριστουγεννιάτικη Είσοδος!

Αν βαρεθήκατε να κρεμάτε κάθε χρόνο την ίδια γιρλάντα ή στεφάνι στην πόρτα του σπιτιού σας και θέλετε μια διαφορετική και εντυπωσιακή είσοδο δεν έχετε παρά να φωτίσετε φανάρια ακόμα κι αν είναι παλιά ή να γεμίσετε με ξύλα και στολίδια μια γλάστρα ή θήκη που βάζουμε τα ξύλα του τζακιού και όλα φαίνονται αλλιώς.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα