Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022 «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας»

Η 7η Απριλίου του 1948 είναι η ημερομηνία δημιουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τον παράγοντα που εξετάζει και κρίνει τη φυσική, ψυχολογική και πνευματική κατάσταση των ανθρώπων.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας». Η φετινή επιλογή έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν.

Associated Press)

Εξαιτίας της πανδημίας που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εδώ και δύο χρόνια όλοι μας έχουμε δώσει έμφαση στη διατήρηση της καλής μας υγείας και στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας. Ένας από τους τρόπους να επιτευχθεί είναι η σωστή διατροφή.

«Ένας υγιής πλανήτης είναι βασική προϋπόθεση για την υγεία και την ευημερία όλων των ανθρώπων» ,αναφέρει σε μήνυμά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προσθέτοντας «Με απλά λόγια, τα βασικά «αγαθά και υπηρεσίες» του πλανήτη μας που χρειαζόμαστε εμείς και άλλα είδη για να επιβιώσουμε είναι αέρας, νερό και τροφή. Ας μην υπονομεύουμε τις ρίζες της ευημερίας μας».


Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα