” Μην τους φοβάσαι….στον φόβο σου ποντάρουν! ” από το Τμήμα Ισότητας του Δήμου Λεβαδέων

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 12:00, στην Κεντρική Πλατεία, η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λεβαδέων πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης με σκοπό την ενίσχυση της ενημέρωσης των πολιτών, την πρόληψη, την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας ενάντια των γυναικών καθώς και την κινητοποίηση των γυναικών θυμάτων βίας.

Οι “άδειες” γόβες ήταν η κραυγή των γυναικών που χάθηκαν και ένας συμβολισμός γροθιά για τους πολίτες που παρευρέθηκαν.

Στα χρώματα της βίας βάφτηκαν γυναίκες της Λιβαδειάς με πρώτη την Αντιδήμαρχο Λεβαδέων και πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας, Ιωάννα Νταντούμη και τη δικηγόρο και πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς, Γεωργία Καρβούνη. Αυτονόητη ήταν η παρουσία του γυναικείου ηλεκτρονικού περιοδικού La Figura με την Χρύσα Βρυώνη, επίσης την γνωστή ψυχολόγο Ελίνα Τρωγάδα, την ιδιοκτήτρια του κέντρου “Έργο και Παιδί” Μαρία Σκουρολιάκου, την δικηγόρο Έλενα Πιρουνάκη, το μέλος του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς Μαρίνα Κωτσαδάμ και τα κορίτσια της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων.

Τις γυναίκες έβαψαν με πραγματικά μεγάλη επιτυχία τα κορίτσια του τμήματος Αισθητικής ΙΕΚ Λιβαδειάς με την καθηγήτριά τους Κωνσταντίνα Μπεχλιβανοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βάλια Καράβα, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αποστόλου και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λιβαδειάς Βασίλης Δαλαμάγκας.

Επίσης, τις ημέρες αυτές το Ρολόι της Λιβαδειάς έχει φωταγωγηθεί, με πορτοκαλί χρώμα, το παγκόσμιο χρώμα αλληλεγγύης.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα