Εκδήλωση για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στον Ορχομενό

Με εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Συνεδριακό χώρο «Ευ. Μπασιάκος» στα Πέτρινα, ο Δήμος Ορχομενού τιμά την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο επιδεινώθηκε δραματικά μέσα από τις συνθήκες εγκλεισμού λόγω κορονοϊού και χαρακτηρίζεται πλέον «παγκόσμια πανδημία».

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει το μείζον αυτό ζήτημα.

Στον Ορχομενό τιμάται η παγκόσμια αυτή ημέρα, με εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και την έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση τους, από εκπροσώπους φορέων που εργάζονται πάνω στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Γιατί, η έμφυλη βία δεν αντιμετωπίζεται με ανοχή, δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση και αφορά όλους μας.

Το παρών για να μιλήσουν για τα μηνύματα της 25ης Νοεμβρίου έδωσαν η Δήμαρχος Ορχομενού Βούλα Καράλη που υπήρξε και η ψυχή της διοργάνωσης, οι Αντιδήμαρχοι, Κωνσταντίνα Καράλη που άνοιξε την εκδήλωση και Γρηγόρης Ξηρογιάννης που ως κοινωνιολόγος υπήρξε ένας από τους βασικούς ομιλητές, καθώς και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού Παγώνα Καρβούνη που μίλησε για τους τύπους της βίας και τις συνέπειές της.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ακόμη: η Χαρούλα Κυριακάκη Κοινωνιολόγος Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θήβας, Μάρω Μελετίου Νομικός Συμβ. Κέντρου Δήμου Θήβας, η Ψυχολόγος Ελένη Καράλη, ο Υπ/νομος β΄και Υπεύθυνος του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας Αστυνομικής Δ/νσης Λιβαδειάς Δημήτριος Λιάπης, ο Γιάννης Τοπαλούδης εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων βίας και η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Λιβαδειάς Μαρία Τσιριγώτη.

Την τόσο σημαντική εκδήλωση του Δήμου Ορχομενού τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Περγαντάς, ο δικηγόρος και πολιτευτής με την ΝΔ Λευτέρης Κτιστάκης και η Αντιδήμαρχος Λεβαδέων και πρόεδρος του Τμήματος Ισότητας του Δήμου Γιάννα Νταντούμη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με κείμενα “Οιπότες του Θεάτρου”

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος γυναικών Ορχομενού “Νεφέλη” και ο Σύλλογος Γυναικών και Νέων Ακραιφνίου “Η Λητώ”

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα