Γυναικείες παρουσίες στο 6ο Οικονομικό Forum Δελφών

Περισσότεροι από 800 αξιωματούχοι και διακεκριμένοι επιστήμονες από 42 χώρες του κόσμου συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Το 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, ξεκίνησε τη Δευτέρα στρέφοντας την προσοχή του οικονομικού κόσμου της Ελλάδας στις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι την ολοκλήρωσή του στις 15 Μαΐου. Εντυπωσιακές και δυναμικές κυρίως οι γυναικείες παρουσίες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανοίγω σήμερα τις εργασίες του 6ου κατά σειρά Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ενός θεσμού που προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον, με διακεκριμένες συμμετοχές και υψηλού επιπέδου συζητήσεις.
Η φετινή διοργάνωση, η οποία είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, πραγματοποιείται όχι στον φυσικό της χώρο, τους Δελφούς, αλλά υβριδικά, με σημαντικό ποσοστό φυσικής παρουσίας των ομιλητών. Σηματοδοτεί έτσι την αρχή εξόδου από τις συνθήκες των αναγκαίων περιορισμών που επέβαλε η πανδημία. Η Ελλάδα σταδιακά και προσεκτικά επιστρέφει στην κανονικότητα, μαζί με την ταχεία επέκταση του προγράμματος των εμβολιασμών».

Στην πρώτη ημέρα του Delphi Economic Forum βρέθηκε και η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου.

“Η εφετινή διοργάνωση του Φόρουμ των Δελφών έχει έναν ξεχωριστό συμβολισμό γιατί είναι αφιερωμένη στη σπουδαία επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση του 1821, γιατί τιμά και προβάλλει τον εορτασμό της διακοσιετηρίδας της σύγχρονης Ελλάδας”, ανέφερε η κα Αγγελοπούλου κατά την ομιλία της.

“Με την καταλυτική συμβολή εκατοντάδων φορέων, συλλόγων, Δήμων, ενεργών πολιτών, δημιουργήθηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται, από το ξεκίνημα της χρονιάς, επετειακές πρωτοβουλίες που τιμούν την ιστορία των 200 χρόνων και αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές του παρελθόντος, αλλά και δράσεις που φιλοδοξούν να ανοίξουν ένα παράθυρο στο μέλλον, να πυροδοτήσουν ένα διάλογο για το αύριο, να αφήσουν μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”, τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Η Φώφη Γεννηματά στο 6o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Την υποψηφιότητά της για την διεκδίκηση εκ νέου της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής το φθινόπωρο, επαναβεβαίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ 

«Ναι θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση» επισήμανε στις εργασίες του Οικονομικού Forum των Δελφών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Μπεκατώρου: Ο πόνος που βιώνει ένα θύμα μένει ανεξίτηλος στην ψυχή

Με αφορμή το ελληνικό #metoo, η ιστιοπλόος Σοφία Μπεκατώρου και η διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, συζήτησαν στο πλαίσιο των εργασιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών για την συχνά επικριτική αντιμετώπιση των θυμάτων, την ανάγκη για την ουσιαστική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, την έμφυλη βία στην Ελλάδα και την κοινωνία που αλλάζει.

«Το τραύμα δεν έχει χρόνο. Όταν κάποια στιγμή το θύμα καταφέρνει και μιλάει, κατ’ αρχάς το παραδέχεται στον εαυτό του και μετά μπαίνει σε μια διαδικασία να το αντιμετωπίσει. Τα βήματα είναι πολύ αργά και πολύ δειλά μέχρι να φτάσεις να υψώσεις το ανάστημά σου» σημείωσε χαρακτηριστικά η χρυσή Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μιλώντας για την εμπειρία της από την σεξουαλική κακοποίηση.  «Δεν πρόκειται για τη δική μου ιστορία. Εγώ είμαι ένα θύμα, όπως είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν πονέσει, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν κακοποιηθεί και έχουν χρειαστεί χρόνια για να επανέλθουν μετά από ένα τέτοιο βίωμα» είπε η Σοφία Μπεκατώρου.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα