Χριστούγεννα! Όσοι στολίζουν νωρίς είναι πιο ευτυχισμένοι!

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: 1) Εσείς που ξεκινάτε να ανοίγετε τις χριστουγεννιάτικες κούτες από τις αρχές Νοέμβρη και 2) Εσείς που δεν σας αρέσουν τα Χριστούγεννα και όσα τα συνοδεύουν.

Η επιστήμη λοιπόν έχει μια οριστική απάντηση για το πότε στολίζουμε το δέντρο και γενικά για τα Χριστούγεννα, αλλά και για το ποιοι είναι ευτυχισμένοι: Από ότι φαίνεται πιο ευτυχισμένοι και φιλικοί είναι εκείνοι που ξεκινάνε το ξεμπέρδεμα στα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και μπαίνουν στο πνεύμα των γιορτών πριν τον Δεκέμβριο!

Διάσημοι ψυχαναλυτές σε όλο τον κόσμο εξηγούν: Αν και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα επέλεγε να στολίσει αρκετά νωρίς, αυτό συμβαίνει για λόγους νοσταλγίας ώστε να ξαναζήσει την μαγεία. Σε έναν κόσμο γεμάτο πίεση και άγχος οι άνθρωποι επιθυμούν να συσχετίσουν πράγματα που τους κάνουν ευτυχισμένους και η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση προκαλεί τα έντονα συναισθήματα της παιδικής ηλικίας. Τα διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν απλώς ένα μονοπάτι για τα παλιά παιδικά μαγικά συναισθήματα του ενθουσιασμού. Έτσι, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός επεκτείνει τον ενθουσιασμό! 

Επίσης μια μελέτη Αμερικάνικου πανεπιστημίου, έδειξε πως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός εξωτερικού χώρου είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε προς τους γείτονες μας, ότι το σπίτι μας είναι προσβάσιμο και φιλικό προς αυτούς.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν σπίτια με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου και άλλα που δεν είχαν γιορτινή διακόσμηση εξωτερικά. Αποδείχτηκε πως θεωρούσαν τους ένοικους των στολισμένων σπιτιών πιο “φιλικούς και προσιτούς”

Οπότε εκείνοι που στολίζουν νωρίς το μπαλκόνι και τον κήπο τους ίσως να θέλουν να δείχνουν πιο φιλικοί! Έτσι, ίσως οι άνθρωποι που βάζουν τις διακοσμήσεις νωρίς προσπαθούν απλώς να φαίνονται φιλικοί. Βασικά, όπως αγαπάμε να θυμόμαστε τις ευτυχισμένες στιγμές όταν είμαστε λυπημένοι, μέσω της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης μπορούμε να προκαλέσουμε τα ίδια αισθήματα νοσταλγίας, ζεστασιάς και φιλικότητας.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Τρέξε στην αποθήκη σου! Στόλισε το δέντρο σου! Κρέμασε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια! Χαμογέλα!

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα