Χριστούγεννα στον Κόσμο!

Κάθε πολιτισμός που γιορτάζει τα Χριστούγεννα έχει επίσης τους δικούς του εορταστικούς τρόπους για να κάνει τις διακοπές ξεχωριστές. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν πιάτα ή λιχουδιές που εμφανίζονται μόνο μία φορά το χρόνο. Άλλοι δίνουν δώρα που έχουν ένα ιδιαίτερο νόημα, και άλλοι διακοσμούν με συγκεκριμένο τρόπο, διοργανώνουν φεστιβάλ, παρελάσεις ή πάρτι για να κουδουνίσουν την εποχή.

Φέτος, οι διακοπές μπορεί να φαίνονται διαφορετικές για πολλούς από εμάς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να διατηρήσουμε πολλές από τις πιο πολύτιμες παραδόσεις μας. Ίσως θελήσετε ακόμη και να δοκιμάσετε μερικές από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο στο σπίτι σας.

Ας δούμε λοιπόν πως γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στον κόσμο.

1 Ιαπωνία: KFC για Χριστουγεννιάτικο Δείπνο




Στην Ιαπωνία, ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι ακόμα σχετικά νέος. Έχει αναγνωριστεί ευρέως μόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες και συνήθως θεωρείται ως μια στιγμή για να σκορπίσετε χαρά και ευθυμία, ή ακόμα και ως ημέρα ρομαντικού ζευγαριού, αντί για θρησκευτικές διακοπές. Πολλοί παραγγέλνουν KFC για χριστουγεννιάτικο δείπνο ή κάνουν κράτηση σε ένα εστιατόριο αντί να μαγειρέψουν και να διοργανώσουν κάποιο γλέντι.

2 Πολωνία: Οι άνθρωποι μοιράζονται μια γκοφρέτα πριν από το δείπνο

Στην Πολωνία, και σε πολλές πολωνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο, το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων ή (Wigilia) ξεκινά με την κοινή χρήση του Oplatek. Η λεπτή σαν χαρτί τετράγωνη γκοφρέτα είναι φτιαγμένη από αλεύρι και το νερό έχει μια εικόνα της Γέννησης πάνω της. Όλοι στο τραπέζι κόβουν ένα κομμάτι και μοιράζονται έναν χαιρετισμό για τις γιορτές πριν το δώσουν μαζί.

3 Σλοβακία: Κυπρίνος για δείπνο

Σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον κυπρίνο για το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων. Όμως, αντί να το παραλάβουν από το σούπερ μάρκετ, οι παραδοσιακοί λάτρεις αφήνουν το ψάρι να ζήσει στην μπανιέρα για μερικές μέρες πριν το ετοιμάσουν και το φάνε.

4 Σουηδία: Ημέρα της Αγίας Λουκίας

Στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, η Ημέρα της Αγίας Λουκίας είναι ένα ιδιαίτερο μέρος της περιόδου των Χριστουγέννων που τιμά τη μνήμη μιας γυναίκας που λέγεται ότι ήταν ένας από τους πρώτους χριστιανούς μάρτυρες. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν πομπές υπό το φως των κεριών, με το μεγαλύτερο κορίτσι σε κάθε οικογένεια ντυμένο όπως η Αγία Λουκία με λευκές τουαλέτες, συχνά φορώντας ένα στεφάνι με κεριά. Τα κορίτσια θα σερβίρουν επίσης τα οικογενειακά ψωμάκια Lucia σε σχήμα S και καφέ ή ζεστό κρασί.

5 Αιθιοπία: Χριστουγεννιάτικες πομπές

Στην Αιθιοπία, οι άνθρωποι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, που ονομάζονται Ganna ή Genna, στις 7 Ιανουαρίου σύμφωνα με το Αιθιοπικό Ορθόδοξο Ημερολόγιο. Η Λειτουργία συχνά ξεκινά με μια ειδική πομπή με κεριά, στην οποία οι συμμετέχοντες φορούν ένα λεπτό λευκό σάλι που ονομάζεται Νετέλα και περιφέρονται γύρω από την εκκλησία τρεις φορές πριν ξεκινήσει η λειτουργία. Συνήθως δεν δίνουν δώρα κατά τη διάρκεια της Ganna. Είναι η ώρα για εκκλησία, παιχνίδια και φυσικά φαγητό.

6 Γερμανία: Χριστουγεννιάτικες αγορές

Στη Γερμανία, μπορείτε να κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας με μια κούπα ζεστό κρασί στο ένα χέρι και ένα bratwurst στο άλλο σε εορταστικές υπαίθριες αγορές. Οι μεγάλες εποχικές αγορές εμφανίζονται σε όλη τη χώρα με τεχνίτες που πουλάνε δώρα για όλους στη λίστα σας.

7 Αγγλία: Κρεμασμένες κάλτσες σε στύλους κρεβατιού με προσοχή

Στην Αγγλία τα παιδιά κρεμούν τις κάλτσες τους στις άκρες του κρεβατιού τους. Με αυτόν τον τρόπο, ξυπνούν με μια γλυκιά έκπληξη.

8 Σιγκαπούρη: Εντυπωσιακοί φωτισμοί

Η εμπορική περιοχή Orchard Road της Σιγκαπούρης σφύζει από δραστηριότητα όλο το χρόνο, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, λάμπει με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διακοσμήσεις στον κόσμο. Οι κάτοικοι επισκέπτονται επίσης το Gardens on the Bay για μια εντυπωσιακή επίδειξη του χριστουγεννιάτικου χωριού. Δεν θα μας πείραζε να κολλήσουμε στην κίνηση με τέτοια θέα για να περάσει η ώρα.

9 Ισλανδία: 13 Άγιοι Βασίληδες βάζουν λιχουδιές στα παπούτσια

Όχι μόνο γιορτάζει η Ισλανδία 13 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τα παιδιά λαμβάνουν επίσης δώρα από 13 διαφορετικούς Άγιους Βασίληδες ή Yule Lads. Κάθε ένα από αυτά τα παλικάρια έχει τις δικές του διαφορετικές ιδιότητες και μπορεί να είναι όλα λίγο τρελά. Αλλά αν τα καλά παιδιά τοποθετούν τα παπούτσια τους στο περβάζι, τα Yule Lads θα τους αφήσουν μικρά δώρα. Αν δεν έχουν συμπεριφερθεί όλο το χρόνο, οι σάπιες πατάτες εμφανίζονται στα Crocs τους.

10 Αυστραλία: Χριστούγεννα στην παραλία

Επειδή τα Χριστούγεννα πέφτουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αυστραλία, πολλοί κάτοικοι βγήκαν στην παραλία για μπάρμπεκιου. Οι άνθρωποι μπορεί να παίξουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι κρίκετ στην πίσω αυλή, σύμφωνα με έναν συγγραφέα του Insider, και να ψήσουν φρέσκα θαλασσινά στο μπαρμπεκιου. Τραγουδούν ακόμα το “White Christmas”, αλλά δεν θα δουν ποτέ ένα έξω από την εξώπορτά τους.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα