Το Μουσείο της Θήβας…κάτω από την Ακρόπολη

Μια σπουδαία δράση για τον πολιτισμό της Βοιωτίας έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου στο πολυπληθέστερο σημείο της Αθήνας, τον πεζόδρομο της Ερμού. Μια εντυπωσιακή υπαίθρια προβολή που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας για να γιορτάσουν την επέτειο των πέντε χρόνων λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

 Έχει στηθεί ένα ιδιαίτερο περίπτερο, εμπνευσμένο από τον βασιλιά Οιδίποδα και την Σφίγγα, και προσκαλεί τους περαστικούς να λύσουν και εκείνοι το αίνιγμά της. Μοιράζεται δίγλωσσο έντυπο πληροφοριακό υλικό, από εθελοντές και εθελόντριες, για την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών που είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μουσεία της χώρας.  

Μια δράση που στόχο έχει να προβληθεί το μουσείο-κόσμημα, στο ευρύ κοινό και εκτός Βοιωτίας ώστε να το απολαύσουν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες. Η αύξηση του τουρισμού βέβαια είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την οικονομία κάθε περιοχής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΠΕ Βοιωτίας είναι αρωγοί στο εγχείρημα αυτό και ο ενθουσιασμός όσων συμμετέχουν είναι φανερός.

Στο περίπτερο για την προώθηση του μουσείου της Θήβας βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου, Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής και ο δημιουργός του περιπτέρου Γιάννης Καραγιάννης. Ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν στο κοινό από εθελόντριες.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα