Παραμονές Χριστουγέννων, το La Figura, στο τσάι της Εστίας Μητέρας

Γράφει η Χρύσα Βρυώνη

Με ανυπομονησία, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, περιμένω το καθιερωμένο “Χριστουγεννιάτικο τσάι” που προσφέρει το ίδρυμα ‘Εστία Μητέρας. Ήταν θυμάμαι από τις πρώτες εκδηλώσεις που κλήθηκα να παρευρεθώ και να κάνω ρεπορτάζ πριν πάρα πολλά χρόνια. Ήταν που περίμενα να δω τα ευτυχισμένα πρόσωπα των γιαγιάδων, να ακούσω ιστορίες και τις εγκάρδιες ευχές τους.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η μεγάλη αίθουσα με το τζάκι γέμισε ξανά από αγάπη, χαμόγελα και μουσική, σηματοδοτώντας την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η πρόεδρος του ιδρύματος, Χριστίνα Αγγέλου εμφανώς χαρούμενη υποδέχτηκε τους φίλους και τις φίλες της Εστίας Μητέρας και τους ευχήθηκε και εκ μέρους του ΔΣ.

Με το δικό της ξεχωριστό τρόπο μας μετέφερε το μήνυμα του πνεύματος των Χριστουγέννων, η φιλόλογος- συγγραφέας Αγγελική Ρουμπιέ μιλώντας για το “Φως στη ρωγμή του χρόνου”.

Από μια γιορτινή βραδιά όμως δεν θα μπορούσε να λείψει και η μουσική και μάλιστα από το στόμα ενός αγγέλου, της δικής μας Δήμητρας Μωραΐτη που με τους μουσικούς Παναγιώτη Δάρα και Αποστόλη Κουκουγιάννη, ομόρφυναν ακόμα περισσότερο την εκδήλωση.

Στην ζεστή αγκαλιά της Εστίας Μητέρας βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Γ.Γ του Δήμου Λεβαδέων Γιώργος Ζιώγας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας Πάνος Λώλος και πολλοί εκπρόσωπου τοπικών συλλόγων.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα