Μουσικές Διαδρομές. Ο Λαρισαίος τραγουδιστής Χρήστος Γκόρτσος στο La Figura.

Στην χώρα μας υπάρχουν νέοι καλλιτέχνες που δημιουργούν και μας χαρίζουν μια καλύτερη οπτική για τη ζωή.

Ένας από αυτούς είναι ο Λαρισαίος μουσικός Χρήστος Γκόρτσος που τράβηξε το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή με τα τραγούδια του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη της Λάρισας. Σε επαφή με την μουσική ήρθε μόλις σε ηλικία 5 ετών, πρώτα με το μπουζούκι και τον μπαγλαμά και στη συνέχεια με την θεωρία της μουσικής. Η πρώτη του επαφή ήταν με το ρεμπέτικο. Σε ηλικία περίπου 12 ετών άκουσε τυχαία ένα τραγούδι του συγκροτήματος “Σπυριδούλα” το “νάιλον ντέφια ψόφια κέφια” τον οποίο μετέτρεψε επιτόπου σε ροκά και δημιούργησε μέσα του την ανάγκη να διευρύνει την αναζήτηση του στην μουσική και να πιάσει την κιθάρα…

Πήγε σε ωδείο όπου και ξεκίνησε μαζί με την κιθάρα και αρμονία της μουσικής και μετά από εξετάσεις μπήκε και στο μουσικό σχολείο/γυμνάσιο όπου και δημιουργήθηκε γρήγορα και το πρώτο του συγκρότημα.

Η πρώτη του συναυλία όπου συμμετείχε ως μέλος συγκροτήματος ήταν στα 13 του όπου και κάπου εκεί έγραψε το πρώτο του τραγούδι. Η έμπνευση προέρχονταν από τα ακούσματα που είχε μέχρι τότε και οι πρώτοι στίχοι από ένα ημερολόγιο όπου έγραφε ποιήματα η λίγο μεγαλύτερή ξαδέρφη του. Μετά από εκεί ανακάλυψε ότι μπορεί να εκφράσει μέσω της μουσικής και των στίχων ότι αισθανόταν, ότι παρατηρούσε ότι αντιλαμβανόταν γενικότερα γύρω του…σε εκείνον ή στους άλλους.

Στα 15 του έπαιξε πρώτη φορά σε μαγαζί/rock bar και σε έντεχνο επίσης. Ήταν οι πρώτες μαγικές στιγμές μετά την εκβάθυνση μέσα στον μαγικό κόσμο της μουσικής…! Από τότε και μετά έχει παίξει σε πολλά μαγαζιά , σκηνές και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Έχει παίξει σε μουσικές σκηνές όπως Architecture (Αθήνα – Ούλοφ Πάλμε) Μουσικό κουτί (Αθήνα – Γκάζι) (Ρυθμός Stage (Αθήνα – Ηλιούπολη) Μαύρη Τρύπα (Θεσσαλονίκη) Ανδρομέδα – Μανδραγόρας (Τρίκαλα) Μύλος του Παππά (Λάρισα).

 Σε συναυλίες όπως Φεστιβάλ Πηνειού (Λάρισα) Φεστιβάλ Ενιπέα (Ιτέα Καρδίτσας) και σε προσωπικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα όπως Galla (Αθήνα – Καισαριανή) Μουσικές Διαδρομές (Λάρισα) Republick 32 ( Κρήτη – Ιεράπετρα) Τάδε Έφη (Κρήτη – Ηράκλειο) κ.α….

Έχει  δημοσιεύσει/κυκλοφορήσει τραγούδια είτε με δισκογραφική εταιρεία είτε ανεξάρτητα.

Ο Χρήστος Γκόρτσος μας  παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο “Ότι μας συνδέει” που εμπεριέχεται στο LP «Για μια κοπέλα από δίπλα.
Το «Ότι μας συνδέει» σε μουσική και στίχους του Χρήστου Γκόρτσου περιγράφει μια ερωτική περιπέτεια με φόντο την καθημερινότητα.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα