Η πρώτη γυναίκα νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Παίρνει πτυχίο η Μαρία Νίτσα – Η πρώτη Νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, που πάσχει από σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, το 2017 πραγματοποίησε την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης. Πλέον ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ετοιμάζεται σε ένα μήνα να πάρει το πτυχίο της, όπου θα γίνει και η πρώτη Νηπιαγωγός στην Ελλάδα με σύνδρομο Down. Καλή αρχή Μαρία!!!

Nα μη βάζετε όρια στον εαυτό σας! Αυτό ήταν το «μήνυμα» που είχε στείλει στους Έλληνες μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του, 2013, ο Ισπανός Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος πτυχιούχος δάσκαλος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, που επιπλέον απέκτησε bachelor στην ψυχολογία της εκπαίδευσης, αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην (βασισμένη στη ζωή του) ταινία «Υο Tambien» («Εμείς οι δύο»).

Τέσσερα χρόνια μετά, ένα κορίτσι από τη Μεσοποταμία Καστοριάς, με σύνδρομο Down και διαβήτη, απέδειξε ότι έσπασε τα προσωπικά όρια τη, αλλά και ξεπέρασε όσα εμπόδια ύψωναν η γενετική διαταραχή, οι ινσουλίνες και οι «φυσιολογικοί» κανόνες της κοινωνίας.

Η Μαρία Νίτσα έβγαλε το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοποταμίας (παίρνοντας απολυτήριο με βαθμό… σχεδόν 13) και πέτυχε την εισαγωγή της στο παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα!» λέει με περηφάνια που πραγματοποίησε το όνειρο της η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down.

Καλή αρχή Μαρία!!!

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα