Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς: Όσο υπάρχουν Άνθρωποι!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Η ιδέα προήλθε από την Εθνική Επιτροπή της Τσεχοσλοβακίας, η οποία το 1922 κήρυξε τριήμερη εκεχειρία κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα για την προώθηση της ειρήνης.

Κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, οι δύο οργανισμοί μάς υπενθυμίζουν τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους.

Το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς το Σάββατο 6 Μάϊου θέλησε να τιμήσει αυτή την ημέρα με τον πιο ανθρωπιστικό τρόπο όπως είναι αυτός της αιμοδοσίας αλλά και της επίδειξης πρώτων βοηθειών από τους εθελοντές, προτρέποντας όλους μας να δώσουμε αίμα αλλά και να μπούμε στην διαδικασία να μάθουμε να δίνουμε βοήθεια στον διπλανό μας αν χρειαστεί.

Μέσα από το φυλλάδιο τους “Όσο υπάρχουν άνθρωποι” μας προτρέπουν να κάνουμε την αγάπη μας δράση και να γίνουμε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Είναι ένα περιφερειακό τμήμα με έντονη δράση και παρουσία στα γεγονότα της Λιβαδειάς και όχι μόνο. Η πρόεδρος Αγγελική Μπίνιου συντονίζει με ιδιαίτερη ικανότητα και αγάπη τους εθελοντές του τμήματος που με χαμόγελο, υπομονή και επιμονή βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε περίπτωση.

Ακούστε τι μας δήλωσε η κα. Μπίνιου.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα