Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Οργανωθείτε!

Δεν θέλετε να κουβαλήσετε μεγάλη και βαριά βαλίτσα στο πλοίο? Αναρωτιέστε ποια είναι τα πράγματα που θα χρειαστείτε στο ταξίδι σας και πως θα τα χωρέσετε όλα σε μια χειραποσκευή, χωρίς να πληρώσετε επιπλέον χρήματα στο αεροδρόμιο?

Πρέπει να ομολογήσω, πως προσωπικά είχα συνηθίσει να ταξιδεύω με δύο βαλίτσες. Οι καιροί όμως αλλάζουν και πλέον όλα είναι minimal κι απλά ώστε να ταξιδεύεις ξεκούραστα, χωρίς περιττά πράγματα στην βαλίτσα που σέρνεις σαν αχθοφόρος στο πλοίο. Άσε που σχεδόν καμιά αεροπορική εταιρία δεν συμπεριλαμβάνει την παραδοτέα αποσκευή στο αρχικό κόστος του εισιτηρίου. Έτσι πρέπει να προσαρμοστούμε και να μάθουμε να κρατάμε το βάρος της χειραποσκευής κάτω από 8 κιλά.

Θα σας δώσω  tips, για το πώς να οργανώσετε έξυπνα την βαλίτσα σας, να μην την γεμίσετε με άχρηστα πράγματα, αλλά και να μην σας λείψει τίποτα στο ταξίδι.

Ποια πράγματα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε στο ταξίδι σας – λίστα διακοπών

Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό να κάνετε λίστα, όπως όταν πηγαίνατε στην κατασκήνωση. Ωστόσο πόσες φορές επιστρέψατε από κάποιο ταξίδι και διαπιστώσατε, πως τα μισά πράγματα που φέρατε, δεν τα χρειαστήκατε καθόλου? Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να γεμίσετε την βαλίτσα σας με άχρηστα πράγματα και φυσικά δεν θα ξεχάσετε τίποτα από ότι σας χρειάζεται.

Πρώτα θα σκεφτούμε πόσες μέρες θα μείνουμε και τι σκοπό έχει το ταξίδι. Είναι επαγγελματικής φύσης ή αναψυχής? Πρόκειται για ταξίδι περιήγησης και εκδρομών?

Ας χωρίσουμε τα πράγματα, που θα πάρουμε μαζί μας σε κατηγορίες. Έτσι θα δούμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε.  Η πρώτη κατηγορία που προτείνω, είναι τα ρούχα και παπούτσια. Ανεξαρτήτως που πάμε και για πόσες μέρες, αυτά θα τα χρειαστούμε όλοι. Στην συνέχεια τα καλλυντικά και ηλεκτρονικά gadgets. Η τελευταία κατηγορία είναι τα διάφορα, όπου θα σημειώσουμε όλα αυτά που δεν ταιριάζουν αλλού.

Στην συνέχεια βγάλτε αυτά που σκέφτεστε να πάρετε πάνω σε ένα κρεβάτι ή καναπέ.

1.Λίστα διακοπών – ρούχα

Σκεφτείτε το πρόγραμμα του ταξιδιού. Λογικά θα χρειαστείτε κυρίως άνετα ρούχα για τις ημερήσιες περιηγήσεις, αλλά και κάποια πιο “chic” για τα βράδυα που θα βγείτε. Επιλέξτε ρούχα, που να συνδυάζονται χρωματικά μεταξύ τους, δημιουργώντας διαφορετικά σύνολα.

Μην ξεχάσετε να πάρετε και μια πυτζάμα και μια φόρμα για τις ώρες χαλάρωσης στο ξενοδοχείο. Φυσικά δεν ξεχνάμε τα εσώρουχα και κάλτσες.

2.Λίστα διακοπών – αξεσουάρ & παπούτσια

Καλοκαίρι και δεν παμε πουθενά χωρίς τα γυαλιάηλίου και το καπέλο μας.

Σας αρέσει να συνοδεύεται το look σας με κοσμήματα και ζώνες? Προσθέστε τα στην λίστα.

Δεν θα έπρεπε να υπολογίσετε περισσότερο από τρία ζευγάρια παπουτσιών! Αν ταξιδεύετε με χειραποσκευή, θα έλεγα δύο. Αν πάτε σε νησί με μικρά σοκάκια – επιβάλλεται να έχετε αναπαυτικά παπούτσια για τις ατέλειωτες βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια του. 

3.Λίστα διακοπών – προϊόντα περιποίησης & καλλυντικά

Τα περισσότερα ξενοδοχεία διαθέτουν τα βασικά προϊόντα περιποίησης όπως σαπούνι και σαμπουάν. Αυτό δεν είναι δεδομένο, αν μείνετε σε διαμέρισμα.
Τι να μην ξεχάσετε? Αφρόλουτρο, σαπούνι, κρέμες, αποσμητικό, γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, μάσκαρα, σκιές, κραγιόν, κ.ά.

Μην ξεχάσετε τους περιορισμούς στα υγρά άνω των 100 ml στα αεροπλάνα, όπως και στα αιχμηρά αντικείμενα στην καμπίνα του αεροσκάφους 

Tip για τις γυναίκες: Για να μην διαλυθεί η πούδρα σας, τοποθετήστε μέσα στη συσκευασία ένα βαμβάκι.

Δεν χρειάζεται να φέρετε μαζί σας πιστολάκι – συνήθως υπάρχουν στα ξενοδοχεία, αν και δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρά… Αν πάτε σε ποιο απλό ξενοδοχείο ή διαμέρισμα, βεβαιωθείτε πρώτα ότι διαθέτει πιστολάκι.

4.Λίστα διακοπών – ηλεκτρονικά gadgets

Μην ξεχάσετε να πάρετε φωτογραφική μηχανή και κινητό, όπως και τους φορτιστές τους. Σας είναι απαραίτητο το laptop? Τοποθετήσετε το σε μια προστατευτική θήκη.

Όλα τα καλώδια, που κάνουν την ζωή μας δύσκολη, καθώς μπλέκονται μεταξύ τους, βάλτε τα σε μια θήκη με φερμουάρ. Προτείνω να πάρετε μαζί σας και ένα powerbank, για να μην μείνετε χωρίς μπαταρία στις ατελείωτες βόλτες κατά την διάρκεια της μέρας.

Για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική ή podcast, χωρίς να ενοχλήσετε την παρέα σας, μην ξεχάσετε να φέρετε ακουστικά. Αν σας αρέσει να χαλαρώνετε το βράδυ διαβάζοντας ένα βιβλίο, προτιμήστε το ηλεκτρονικό. Τα e-books είναι η πιο καλή λύση, καθώς δεν προσθέτουν βάρος στην χειραποσκευή μας και μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσα βιβλία θέλουμε.

Σημαντικό: μερικές μέρες πριν από το ταξίδι σας, αδειάστε όλες τις κάρτες μνήμης της φωτογραφικής κάμερας, ώστε να έχετε αρκετό χώρο για τις καινούριες αναμνήσεις!

Επίσης το βράδυ πριν ταξιδέψετε, φορτίστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, να είναι έτοιμες. Για να μην τις ξεχάσετε το πρωί, φορτίστε τις σε μια πρίζα κοντά στην βαλίτσα.

5.Λίστα διακοπών – διάφορα

Πάντα παίρνω μαζί μου ένα σάκο για τα άπλυτα, ώστε τα λερωμένα εσώρουχα και κάλτσες να μένουν χώρια από τα υπόλοιπα. Μέσα στον σάκο βάζω πάντα ένα πουγκί με αρωματικά, ώστε να μυρίζει όμορφα.

Αν πάτε σε πιο απλό κατάλυμα, ίσως να σας φανεί χρήσιμο να φέρετε μαζί σας μια μικρή πετσέτα από μικροϊνες, που είναι πανάλαφρη, σούπερ απορροφητική και στεγνώνει σχεδόν αμέσως. 

Αν είστε της παλιάς σχολής και δεν σας αρέσει να σημειώνετε στο κινητό, πάρτε μαζί σας και ένα σημειωματάριο και στιλό.

Πώς να οργανώσετε έξυπνα όλα τα πράγματα στην βαλίτσα σας?

Οργάνωση βαλίτσας: Καινοτόμες μέθοδοι διπλώματος ρούχων

Σίγουρα έχετε ακούσει για διάφορες καινοτόμες μεθόδους του διπλώματος ρούχων.

Την «μέθοδο του ρολού», όπου αντί για μια επίπεδη στοίβα τυλίγουμε το κάθε ρούχο σε ένα σφικτό μικρό ρολό και στην συνέχεια τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Εγώ προσωπικά δεν θα την συνιστούσα αυτή την μέθοδο, επειδή θεωρώ, πως τσαλακώνει τα ευαίσθητα ρούχα.

Μια άλλη μέθοδος είναι με τις packing cubes, δηλαδή «θήκες οργάνωσης ρούχων», σε ορθογώνιο σχήμα, που κλείνουν με φερμουάρ. Οι θήκες αυτές βοηθάνε αρκετά στην οργάνωση των ρούχων και δεν επιτρέπουν σε αυτά να ανακατεύονται μέσα στην βαλίτσα.

Τελευταία έχουν εμφανιστεί και τα compression travel cubes, δηλαδή «θήκες οργάνωσης ρούχων με κενό αέρος», ιδανικές για ογκώδη ρούχα καθώς λύνουν το πρόβλημα χώρου. Το βάρος όμως παραμένει το ίδιο.

Προσωπικά, για να οργανώσετε την βαλίτσα σας έξυπνα, σας συστήνω να συνδυάσετε την κλασική μέθοδο του διπλώματος με μερικές θήκες οργάνωσης ρούχων και παπουτσιών.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα