Εντυπωσίασε η Έκθεση Ψηφιδωτών των Μικρασιατών Θήβας στην Λιβαδειά

Αυλαία για μια σπουδαία πολιτιστική προτωβουλία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, στην Λιβαδειά.

Η 4η Παμβοιωτική έκθεση ψηφιδωτού, εντυπωσίασε το φιλότεχνο και μη κοινό που την επισκέφθηκε,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

 Οι 22 ψηφοθέτες με τα 50 έργα που εκτέθηκαν στην συγκεκριμένη έκθεση, αποτύπωσαν τον πόνο, την ξενιτιά, τον αγώνα της επιβίωσης μακριά από τις πατρογονικές εστίες, την κουλτούρα και δημιούργησαν πολιτισμό.

Την έκθεση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λεβαδέων και η Π.Ε. Βοιωτίας με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας,

της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) & του Δικτύου «Μικρασιάτης».

Το La Figura είχε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσει με την ψυχή αυτής της έκθεσης την Κατερίνα Καλύβη την εκπαιδεύτρια του καλλιτεχνικού τμήματος του συλλόγου και να μάθει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μάθει κάποιος το ψηφιδωτό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας Απόστολος Δαγδελένης, υποδέχτηκε αρχές και φορείς που βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου μιλώντας για την προσπάθεια του τμήματος ψηφοθετών και για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.   

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο  Περιφερειάρχη Στερεας Ελλαδας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά, ο  Δημάρχος Λεβαδέων  Γιάννη Ταγκαλέγκας, ο Δημάρχος Θηβαίων  Γιώργος Αναστάσιου, Αντιδήμαρχοι και των δύο δήμων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα