Διεθνές φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός»

ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Mε αφορμή την σημαντική αυτή επέτειο, πραγματοποιείται το Διεθνές Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» στους Δελφούς.

Στο πλαίσιο ενός νέου, φιλόδοξου πολιτιστικού θεσμού που τιτλοφορείται Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και στοχεύει να γίνει ένα Διεθνές Πνευματικό Φόρουμ. Οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 θα διεξαχθούν από τις 11 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου 2021 σε έξι περιοχές όπου έζησε και έδρασε ο ποιητής: Δελφούς, Συκιά, Λευκάδα, Σαλαμίνα, Αίγινα και Αθήνα. H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι δράσεις αφιερώνονται στον Άγγελο Σικελιανό και το έργο του, ενώ προσεγγίζουν και τον καθοριστικό ρόλο της συζύγου του Εύας Πάλμερ στο κοινό όραμά τους για τις Δελφικές Εορτές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Το La Lafigura βρέθηκε στην έναρξη του φεστιβάλ στο θέατρο Φρύνιχος και έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από την μαγική αυτή βραδιά στον ομφαλό της γής.

Με ασπρόμαυρο κοστούμι sanel εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου, μια γνωστή και ασφαλή στιλιστικά επιλογή της, αλλά και η δική μας κυρία, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά επέλεξε μια αγαπημένη της εμφάνιση, παντελόνι-σακάκι σε μπεζ απόχρωση που συνδύασε με ασορτί nude γόβες.

Στο θέατρο Φρύνιχος παρακολούθησαν το έργο « Ευριπίδης Μαινόμενος» ο υπουργός Οικονομικών Χ.Σταικούρας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γ. Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δελφών Π. Ταγκαλής και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς. Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Θεοχαράκη  Φ. Παπαθανασιου . Οι κύριοι της βραδιάς εμφανίστηκαν με μπλε και μαύρα κοστούμια δίνοντας στην έναρξη την πιο επίσημη εκδοχή.

Δημοφιλή Άρθρα

Σχετικά άρθρα